Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Workcamps από την Ιταλία μέχρι τον Καναδά!

Φέτος το καλοκαίρι μη χάσεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις προσφέροντας το χρόνο σου εθελοντικά και κερδίζοντας μοναδικές εμπειρίες. Από περιβαλλοντικές εργασίες στην Ιταλία και οργάνωση φεστιβάλ στη Γερμανία, μέχρι δραστηριότητες με παιδιά στην Πολωνία και αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων στο μακρινό Καναδά. Οι επιλογές είναι αμέτρητες! Στην αίτηση σου μπορείς να συμπεριλάβεις έως και 4 προγράμματα εθελοντισμού με σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιλεγείς σε ένα από αυτά! Η επιλογή γίνεται από την οργάνωση του εξωτερικού και ακολουθεί τον κανόνα "first comes-first served" (επιλογή βάσει χρόνου υποβολής αίτησης) μέχρι να συμπληρωθούν οι ελεύθερες θέσεις και όχι βάσει βιογραφικού ή άλλων κριτηρίων. Αν δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στην πρώτη σου επιλογή, τότε αναζητούμε ελεύθερες θέσεις στη δεύτερη κ.ο.κ.

Επισκευές και αθλητικές δραστηριότητες σε ένα ορεινό καταφύγιο.

Όνομα workcamp: 3 weeks on high
Περιοχή: Eaux Bonnes (France)
Είδος: Renovation, Sports
Έναρξη: 04.08.2016
Λήξη: 25.08.2016
Ηλικίες: 18-99
[more info]

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

5ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού για παιδιά δημοτικού

Ατέλειωτα παραμύθια…και σίγουρα χωρίς «λυπημένο τέλος»!!!
Και σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 06:30 το απόγευμα στο 5ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού, με τη Δέσποινα Μακεδόνα, στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Η δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά δημοτικού και εννοείται πως είναι δωρεάν!!!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.


Σας περιμένουμε!!!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Aκέφαλη η κοινωνία αντιστέκεται

Γ​​ια κάποιες εβδομάδες το λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί χιλιάδες περαστικούς (τράνζιτο) πρόσφυγες – ο σταθερός αριθμός για αρκετό διάστημα ήταν δυόμισι χιλιάδες, έφτασε και τις πέντε. Στα Δελτία Eιδήσεων οι αριθμοί είναι «πληροφορία», στην άμεση επιτόπια θέα είναι συγκλονισμός και δέος που διαρκεί.
Στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του OΛΠ ατέλειωτη καταγής στρωματσάδα, στους ολόγυρα υπαίθριους χώρους –πεζοδρόμια, πλακοστρωμένες απλοτοπιές, χώρους στάθμευσης– αναρίθμητα αντίσκηνα, μικρά, μεσαία, μεγάλα. Ποιος προμηθεύει τα αντίσκηνα και ποιος τα μοιράζει, ποιος τις ατέλειωτες κουβέρτες, τα αδιάβροχα, τα μπουφάν, τα πουλόβερ, ποιος πληρώνει το κόστος; Ποιος υποδέχεται τα σμήνη που καταφθάνουν αδιάκοπα, μέρα νύχτα, να τα κατευθύνει, να τα κουμαντάρει, να γνοιαστεί για τις πρώτες ανάγκες τους μόλις κατεβαίνουν από τα πλοία;

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ιστορίες συνόρων


της Αλεξάνδρας Καζάζου

«Δεν είναι οι μόνες ιστορίες για τα σύνορα πού έχω να αφηγηθώ, έχω πολλές στην μνήμη μου, σχεδόν όσες τα ταξίδια μου. Κι όμως τίποτα γεωγραφικό δεν είναι απλοϊκά γεωγραφικό…», γράφει σε ένα μικρό σημείωμα που απέστειλε στο artplay.gr με τίτλο «Συνειρμοί…Προς μία Ξεχασμένη Τρωάς», η Αλεξάνδρα Καζάζου, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Kadikoy Teatron στην Κων/πολη, σκηνοθετεί το έργο του Δημητριάδη «Τρωάς» με τρεις Τούρκους ηθοποιούς.

«Βρέθηκα πριν λίγες μέρες στις Πρέσπες και στο σημείο όπου παρατηρούσα την Αλβανία απέναντι, το κινητό μου έγραψε ”Καλωσήρθατε στην Δημοκρατία της Αλβανίας κτλ κτλ”. Κατ αρχήν χαμογέλασα, ύστερα όμως θυμήθηκα το ίδιο περιστατικό το 2013 όταν βρέθηκα στην Srebrenica δουλεύοντας με τις χήρες του πολέμου  και το κινητό μου έγραφε, σε βόσνιο έδαφος, καλώς ήρθατε στην Δημοκρατία της Σερβίας και έπειτα η μνήμη μου πήγε ακόμα μακρύτερα, το 2010 όταν πεπεισμένη πως θα βρω την απάντηση για το φαινόμενο Γκουαντάναμο-Ήταν το project μου με τίτλο “Η Εποχή μετά το Άουσβιτς”-έφυγα για ένα μήνα στην Κούβα. Στη διαδρομή μου λοιπόν προς το Γκουαντάναμο, ο οδηγός έβαλε το ράδιο και η κουβανική μουσική αίφνης άλλαξε σε Τζαζ…Χάζεψα. Μου χαμογέλασε και είπε «Εδώ κοντά ξεκινάν τα σύνορα με την Αμερικάνικη Βάση”…
Δεν είναι οι μόνες ιστορίες για τα σύνορα πού έχω να αφηγηθώ, έχω πολλές στην μνήμη μου, σχεδόν όσες τα ταξίδια μου. Κι όμως τίποτα γεωγραφικό δεν είναι απλοϊκά γεωγραφικό…
Κι έτσι ούτε η Srebrenica, ούτε το Γκουαντάναμο, ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η Άγκυρα, ούτε η Κων/πολη, ούτε το Παρίσι, ούτε ο Λίβανος, ούτε η Συρία, ούτε το Αφγανιστάν, ούτε το Ιράκ, ούτε το Ιράν, ούτε το Άουσβιτς…
Το Καλοκαίρι σαλπάρω για Κωνσταντινούπολη να σκηνοθετήσω την Τρωάς του Δ. Δημητριάδη
με τρείς υπέροχους Τούρκους ηθοποιούς Kerem Karaboga, Salich Usta, Cem Yigit Uzumoglu με πρεμιέρα το Σεπτέμβρη, στο Kadikoy Teatron και όπως και ο Δημητριάδης σημειώνει:
”Στέκομαι εδώ
στο σημείο όπου με πέταξαν απ τις επάλξεις κάτω στα βράχια Στέκομαι όρθιος αλλά σκοτωμένος”
Μέσα σε αυτό το Γεωγραφικό Τοπίο όπου μας πέταξαν και μας έμαθαν τι εστί Έθνος αλλά όχι Πατρίδα …

πηγή: www.artplay.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η ιστορία μιας φωτογραφίας

του Γιάννη Γιώτη

Λοιπόν, η ιστορία αυτής της φωτογραφίας έχει ως εξής. Στις 2 του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Βάσκος αθλητής Ιβάν Φερναντέζ Ανάγια συμμετείχε σε έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στην Μπουρλάντα, στο Ναβάρρε.

Βρισκόταν στη δεύτερη θέση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον προπορευόμενο Αμπέλ Μουτάι, ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 3000 μέτρων στήπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.

Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία, ο Βάσκος αθλητής είδε τον Κενυάτη δρομέα - σίγουρο νικητή της κούρσας - σαν να χάνει την αίσθηση του χώρου, ΄και να σταματά να τρέχει μόλις 10 μέτρα πριν από το νήμα, νομίζοντας πως είχε κιόλας περάσει τη γραμμή!

Ο Φερναντέζ Ανάγια τον έφτασε και, αντί να τον προσπεράσει και να τερματίσει εκείνος πρώτος, σταμάτησε επί τόπου και με διάφορα νοήματα κατηύθυνε τον Μουτάι προς την γραμμή και τον βοήθησε να τερματίσει πρώτος.

Αμέσως μετα, ο Ανάγια, που είναι αθλητής με μεγάλο μέλλον (ήδη πρωταθλητής Ισπανίας στα 5 χιλιόμετρα, στη κατηγορία των νέων), δήλωσε:

"Ακόμα και εάν μου έλεγε κάποιος ότι, κερδίζοντας αυτόν τον αγώνα θα εξασφάλιζα μια θέση με την ισπανική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, δεν θα το έκανα. Η ενέργειά μου να βοηθήσω τον πελαγωμένο συναθλητή μου ήταν αυθόρμητη, και η ηθική μου ικανοποίηση από αυτήν είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε μετάλλιο. Για μένα, ιδίως με όσα συμβαίνουν σήμερα στη κοινωνία, στην πολιτική, κλπ, όπου ο κάθε ένας κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον, νομίζω ότι το να ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπό σου, έχει μία ιδιαίτερη αξία".

πηγή: facebook

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ντρέπομαι



της Κατερίνας Παπαστεργίου







Ντρέπομαι γι'αυτόν τον κόσμο που δε φτιάξατε εσείς αλλά τον ζείτε.
Ντρέπομαι να αντικρίσω τα μεγάλα, γυαλιστερά, σιωπηλά σας ματάκια που τα λένε όλα και αχρηστεύουν όλες τις γλώσσες του κόσμου.
Ντρέπομαι που η αγκαλιά μου δε φτάνει να σας χωρέσει όλα.....
Λίγος τούτος ο κόσμος για εσάς, μικρός και δε σας χωρά, σκληρός για τις πουπουλένιες σας ψυχές.
Γεμάτος λάσπη, έτοιμος να λερώσει ότι καθαρό και όμορφο απέμεινε για ελπίδα!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κυριακάτικο Καφενείο: με τους Κώστα Τζαναμπέτη, Αργύρη Φτάκα και Νέστορα Σταθόπουλο


Στο Κυριακάτικο Καφενείο του Μαρτίου τρεις φίλοι μας που έχουν καιρό να μας επισκεφτούν.... έρχονται με πραγματικά "άγριες" διαθέσεις:

στην παρέα μας αυτή την Κυριακή:
ο Κώστας Τζαναμπέτης στο τρίχορδο και στη φωνή...
ο Αργύρης Φτάκας στην κιθάρα και στη φωνή και...
ο Νέστορας Σταθόπουλος στην κιθάρα και στη φωνή
περιμένουμε και άλλους φίλους μουσικούς...

έντεχνα, ρεμπέτικα κυριαρχούν στο μουσικό μενού, αλλά και ότι προκύψει...
και σπιτικοί, χειροποίητοι μεζέδες... τσίπουρα και κρασιά της πειροχής... στο μενού του καφενέ...
μπορείτε να φέρετε, για να δοκιμάσουμε και τους μεζέδες σας!!!

μη χάσετε αυτή τη μεγάλη παρέα!!!

Κάποτε


της Ελένης Γκόρα










Κάποτε ήξερα τα πάντα.
Τη μυρωδιά της μάνας
το γραφείο του πατέρα
την αγκαλιά της γιαγιάς
το κρεβάτι το άσπρο
το παράθυρο το πράσινο
το σκαλί που έπεσα
το θρανίο που χάραξα
το δρόμο που έδωσα το πρώτο φιλί
τον καθηγητή που μ΄ έκοψε
τη δουλειά που με βασάνισε
Κάποτε ήξερα εμένα
πότε χαμογελούσα
πότε ήμουν ευτυχισμένος
πότε ήμουν στα κάτω μου
τι αγαπούσα
και τι μισούσα
Ήξερα
τους φίλους
τα όνειρά μου
Κάποτε ήξερα πολύ από μένα
και λίγο από σένα.
Τις σκέψεις
τα κολλήματά
τα θέλω
τα σπασίματά
τα βάσανά
το γέλιο
και το κλάμα σου.
Κάποτε ήξερα το πώς και το γιατί.
Κι ένα πρωί βράδυ
έφυγα
να μη βλέπω
να μην ακούω
να μη μυρίζω
να μη γεύομαι
να μην αγγίζω την κόλαση
Όλα όσα ήξερα άχνη
στη θάλασσα
Τώρα δεν ξέρω τίποτα
Βροχή εδώ κι εκεί
μέσα κι έξω
ψίχα ψωμιού
σε στόμα αετού
δυο πόδια μια καρδιά
κι ένα τίποτα
Κάποτε νόμιζα πως ήξερα τα πάντα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

4ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού για παιδιά δημοτικού

Μετά την ένταση και την κούραση των τελευταίων ημερών, ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε ακούγοντας ένα παραμύθι… ή μήπως όχι!!!
Σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 06:30 το απόγευμα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 4ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού, με τη Δέσποινα Μακεδόνα, στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Η δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά δημοτικού και εννοείται πως είναι δωρεάν!!!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.


Σας περιμένουμε!!!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σε χώρο μεγάλης γιορτής, για πάνω απο 200 προσφυγόπουλα, το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης

Οι ηθοποιοί της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που αυτή την περίοδο συμμετέχουν στη παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά»  και εθελοντές από την «ΑΡΣΙΣ» βρέθηκαν  στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνται 439  πρόσφυγες για να διασκεδάσουν να παίξουν θεατρικά παιχνίδια και να απασχολήσουν δημιουργικά τα 200 προσφυγόπουλα που εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται  στην Κοζάνη.  Τα παιδιά έπαιξαν ρόλους στα πλαίσια της μιμικής τέχνης, συμμετείχαν σε παιχνίδια όπου η γλώσσα επικοινωνίας είναι η κίνηση του σώματος,  και έγιναν μια μεγάλη παρέα με  τους ηθοποιούς και τους εμψυχωτές παιχνιδιών  παρασέρνοντας στην χαρά τους ακόμη και τους σκυθρωπούς γονείς τους .  Για δύο ώρες το κλειστό της Λευκόβρυσης έγινε χώρος μεγάλης γιορτής με τα γέλια και τις ρυθμικές φωνές των παιδιών να είναι παντού και  δεν θύμιζε σε τίποτα την ατμόσφαιρα του προσφυγικού καταυλισμού. Η τέχνη είναι ιαματική, μπορεί να σε ταξιδεύει σε κόσμους άλλους σε μέρη απάτητα και βλέποντας κανείς την μεγάλη χαρά των παιδιών νιώθεις ότι ξέχασαν έστω και για λίγο ότι είναι πρόσφυγες  και ότι αυτό είναι πια το μέρος της  κανονικής τους ζωής.  Στο χώρο της γιορτής βρέθηκε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ η Ελένη Δημοπούλου που  δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ   ότι «τις επόμενες ημέρες τα σκηνικά και οι ηθοποιοί του θεάτρου θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο και η παιδική παράσταση ’’τα σαράντα κλειδιά’’  με μια μικρή προσαρμογή θα ανέβει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων.  Την παράσταση που αυτή την περίοδο παρακολουθούν οι μαθητές ων σχολείων της περιοχής θέλουμε να την παίξουμε και για τα συνομήλικους τους πρόσφυγες» σημείωσε.
Ομάδες πολιτών και εθελοντές από την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές έχουν δείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται τις  τελευταίες 15 ημέρες  στην Κοζάνη με προσφορά εργασίας και ειδών πρώτης ανάγκης.
πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

συνεχής ροή αναγκών από Λευκόβρυση:

υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μπουφάν, αδιάβροχα, κάλτσες και παπούτσια (παιδικά, γυναικεία, αντρικά... προσοχή άνετα για περπάτημα)...
μπορείτε να τα φέρνετε καθημερινά στην Αγίου Χριστοφόρου 6 (το πλακόστρωτο δρομάκι που κατεβαίνει από την Αίθουσα Τέχνης) ή να επικοινωνείτε με το 2461049799...
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ!!!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Βραδιά ανάγνωσης: "μ είπιν η μάνα μ"

Μι πειν η μανα'μ να σι πω....
να ‘ρθεις σήμερα το βράδυ στις 9.00 στην ΑΡΣΙΣ Κοζάνης για κασμέρι, μπυρίτσα και μουσική!!!
Θα αναγνωστούν αποσπάσματα του θρυλικού βιβλίου της Ν. Αλευρά «Μ' ειπιν η μανα μ'» από έμπειρους επαγγελματίες του είδους!!!
Οργάνωση, σχεδιασμός, επιμέλεια, μπαρ, χορευτικά, καθαριότητα χώρου, αφήγηση: Π. Γκαντιά, Μπ. Τσιρέκα, Ν. Σιώμος!!!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κοινωνία των πολιτών του Βελβεντού: Αποστολή τροφίμων από το Βελβεντό στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» σε συνεργασία με την «Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού» οργάνωσαν αποστολή τροφίμων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ειδομένης μέσω της Εθελοντικής Κοινότητας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δράσης «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν 1100 βρασμένα αυγά και 1500 φέτες ψωμί για να καλύψουν, προφανώς, ένα μέρος της ανάγκης για διατροφή των καταυλισμένων ανθρώπων στα σύνορα.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες του Βελβεντού που προθυμοποιήθηκαν άμεσα να βοηθήσουν στην όλη οργάνωση της αποστολής και στην παράδοση των ειδών στους υπεύθυνους. Ευχαριστούμε τα αρτοποιεία Κουτλιάμπα, Κόλια και Χριστοδούλου και τους πολίτες για τις προσφορές τους. Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον τακτικότατο δωρητή και φίλο μας ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟ, ο οποίος μόνιμα, και πάντα ανώνυμα, στηρίζει οικονομικά και ηθικά τις πρωτοβουλίες της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και άλλων φορέων. Το ίδιο έκανε και σήμερα.

Προσπερνάμε  την πολιτική ανάλυση, την ερμηνεία και τους θεσμικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, που τον τελευταίο καιρό πήρε τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας. Στεκόμαστε όμως, προπαντός, στην ανθρώπινη πλευρά και στις ανάγκες ευαίσθητων ομάδων που ζουν το δράμα της προσφυγιάς, γνώριμο εν πολλοίς και στο δικό μας λαό πολλές φορές στην ιστορική του διαδρομή.

Η αλληλεγγύη του απλού πολίτη στους πάσχοντες είναι δεδομένη.

Ας ευχηθούμε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

συνεχής ροή αναγκών από Λευκόβρυση:


Yπάρχει ανάγκη για απορρυπαντικό ρούχων (πλύσιμο στο χέρι), σαμπουάν και μανταλάκια...
η παράδοση μπορεί να γίνεται είτε στο κλειστό της Λευκόβρυσης, είτε στο χώρο μας (Αγίου Χριστοφόρου 6, στο πλακόστρωτο λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης).
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ!!!

συνεχής ροή αναγκών από Λευκόβρυση:

τα συγκεκριμένα είδη δεν είναι σίγουρα αναγκαία... παρακαλούμε να βοηθάτε το έργο των εθελοντών και όχι να το δυσκολεύετε...
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ!!!



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μετά το Κυριακάτικο Καφενείο με τους ΑΜΑΝΙΤΕΣ


ευχαριστούμε για τη μεγάλη σας συμμετοχή και στήριξη...
ευχαριστούμε τους ΑΜΑΝΙΤΕΣ για τις στιγμές!!!
......................................................................................
ένα ευχαριστώ πρέπει να στείλουμε, επίσης, στους:
Βλιαγκόφτη, μαναβικη
Πιτένη, σαλάτες
Boulevard kitchen bar
Γνήσιο, μπακάλικο
Γκάτζιαρη, κρεοπωλείο
Ματύλλη, αλλαντικά
που με τον τρόπο τους στήριξαν το Κυριακάτικο Καφενείο!!!
και φυσικά το φίλο μας σεφ Γιάννη Γιαννίτσα!!!!

Αποτελέσματα Ολομέλειας Μαρτίου

Ολομέλεια Μαρτίου

01.03.2016
Θέματα που συζητήθηκαν:





  1. Η συγκεκριμένη ολομέλεια ήταν διευρυμένη καθώς συμμετείχε η Πρωτοβουλία Κοζάνης για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης και το Αυτόνομο Στέκι του ΤΕΙ Κοζάνης και μια εκπρόσωπος από το Συντονιστικό των Αντιρατσιστικών Οργανώσεων στην Αθήνα.
  2. Δυνατότητα εκτύπωσης τετραδίων, έρευνα στο Βασιλόπουλο 0,50 ευρώ
  3. Δυνατότητα εκτύπωσης μπλουζών, έρευνα σε επιχείρηση εθελόντριας κόστος 2,50 ευρώ
  4. Λόγω του φόρτου εργασιών στην Λευκόβρυση ο απολογισμός δράσεων του 2015 μεταφέρεται για μετά τις αποκριές σε μια βραδιά παρέας.
  5. Απολογισμός Κυριακάτικου Καφενείου Μαρτίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

"Έσπασα γύρω στις 3 και κάτι."

"Έσπασα γύρω στις 3 και κάτι.
Δε θες να ξέρεις
ή θες;
Γυρνούσαμε από πύλη σε πύλη.
Κάθε μέρα φεύγουν οι προηγούμενοι και έρχονται οι επόμενοι.
Κάθε μέρα επικρατεί η ίδια κατάσταση με χθες.
Όλοι άρρωστοι, κάποιοι πιο βαριά. Ρούχο δεύτερο δεν έχουν.
Ανεφοδιασμό από ιατρείο και σακούλες στα χέρια,
κάθε ώρα πιο βαριές.
Η κατάληξή μας είναι το ιατρείο στην Ε1.
Γύρω στη μία κάποιος λέει "καλό μήνα" και "να βάλουμε μάρτη παιδιά", γελάσαμε.
Πέντε γιατροί, δυο νοσηλεύτριες και πριν φύγουν, στις 3 παρά βγήκαμε έξω όλοι μαζί για ένα τσιγάρο. Θα μέναμε τρεις για παν ενδεχόμενο.
Κοιμόντουσαν μέσα ξέρεις, σχεδόν όλοι πεθαμένοι από την κούραση.
Έρχεται κάποιος φωνάζοντας "ντοκτόρ;", γνέφουμε ναι
βλέπουμε ένα τύπο με ένα κορίτσι στα χέρια, λιπόθυμο, τρέχουμε όλοι σαν τρελοί.

Αντιπολεμική Διαδήλωση, Τέταρτη 2 Μάρτιου: Refugees welcome

Ανοίξτε τους φράχτες – Διώξτε το ΝΑΤΟ
Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία δεν αποτελεί φυσική καταστροφή, αλλά προμελετημένο πολιτικό έγκλημα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε πρόσφυγες να περπατάνε στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μόνοι και αβοήθητοι. Είναι εξοργιστικό ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι πλέον είδηση που περνάει στα «ψιλά» των δελτίων.
Για το συντελούμενο έγκλημα ένοχοι είναι όσοι ωθούν ή αφήνουν ολόκληρες χώρες να βουλιάζουν στον πόλεμο, όσοι υψώνουν φράχτες που εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων, όσοι βάζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να απωθούν τις βάρκες της απελπισίας, όσοι δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων.
Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες! Οι φράχτες, με πρώτον αυτόν του Έβρου, πρέπει να πέσουν. Το ΝΑΤΟ και η Frontex πρέπει να φύγουν από το Αιγαίο. Και πρέπει επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, να κάνουν αυτό που επιτάσσεις η ανθρωπιά, και είναι απολύτως εφικτό, για τη φιλοξενία των προσφύγων: ανοιχτά κέντρα διαμονής με αξιοπρεπείς συνθήκες.
Αυτές τις ώρες όχι μόνο η σιωπή, αλλά και η απραξία είναι συνενοχή. Είναι ώρα να διαδηλώσουμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, είναι ώρα να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Refugees welcome!
Καλούμε στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύη στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, την Τέταρτη 2 Μάρτιου στις 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

3ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού για παιδιά δημοτικού

Η παρέα του παραμυθιού συνεχώς μεγαλώνει, η φαντασία των παιδιών οργιάζει και εμείς χαμογελάμε!!!
Σήμερα, 01 Μαρτίου, στις 06:30 το απόγευμα, καλωσορίζουμε την άνοιξη στο νέο μας ραντεβού για το 3ο εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού, με τη Δέσποινα Μακεδόνα, στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και εννοείται πως είναι δωρεάν!!!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr  , ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Σας περιμένουμε!!!