Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Stop Human Trafficking

 

Η ταινία ξεκινάει με την φράση «Σταματήστε το λαθρεμπόριο ανθρώπων» γραμμένη στη γλώσσα μπενγκάλι που ομιλείται στο Μπανγκλαντές.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε σε μια αποθήκη, όπου είναι κλεισμένο ένα μικρό κορίτσι, φοβισμένο και τρομαγμένο. Εξαναγκάζεται με βάρβαρο τρόπο να εργαστεί. Η πράξη αυτή προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κοριτσιού, το οποίο θα έπρεπε να διαβάζει και να πηγαίνει στο σχολείο, όπως κάνει κάθε παιδί στην ηλικία του. Η δουλειά που της ανατίθεται είναι να γαζώνει 'κίτρινες' μπλούζες για ατελείωτες ώρες.
Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην πρόσοψη μιας ντουλάπας, η οποία ανήκει σε μια γυναίκα ευρωπαϊκής καταγωγής. Η γυναίκα επιλέγει μια 'κίτρινη' μπλούζα, μία από τις πολλές που είχε με κόπο δημιουργήσει το κορίτσι από το Μπανγκλαντές, και πηγαίνει σε μία διαδήλωση κατά του λαθρεμπορίου ανθρώπων. Ειρωνεία.. Η γυναίκα χωρίς καν να το ξέρει στηρίζει αυτή την εκμετάλλευση μέσα από την αγορά μιας μπλούζας.
Η άγνοια και η επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας μπορεί να μας οδηγήσει στο να διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση, αντί να την βελτιώνουμε.

Η Μαρία Δούνη είναι  τελειόφοιτη του Τ.Ε.Ι. Γραφιστικής Αθηνών. Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε μια πολύ σύντομη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, με θέμα το human trafficking. Το φιλμ, που διαρκεί ενάμιση περίπου λεπτό, έχει μέχρι σήμερα προβληθεί σε δέκα φεστιβάλ Μικρού Μήκους και Animation στην Ελλάδα (5.0 Animasyros, 8th Αthens Animfest, Moving silence festival Athens 2013, κ.α) καθώς και σε αντίστοιχα Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία, Τσεχία, Νορβηγία..)

Πηγή: http://www.lifo.gr/team/gnomes/42829

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου