Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Έναρξη υλοποίησης της δράσης «Street Art in the Neighborhoods», του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης


SAN; Σαν τι; 

Πέρυσι τέτοιο καιρό πέντε, άγνωστοι/ες μεταξύ, τους νέοι και νέες της πόλης, συγκεντρώθηκαν και έγραψαν, με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, την πρόταση που κατατέθηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης - European Solidarity Corps, με τίτλο: «Street Art in the Neighborhoods», η οποία εγκρίθηκε και αποτέλεσε αφορμή δημιουργίας της ομάδας νέων SAN Team. 

Η επίσημη έναρξη ενεργειών του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αρχές του 2024, ωστόσο, καλλιτέχνες, άνθρωποι που ασχολούνται με το περιβάλλον, την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και youth workers και κοινωνικοί επιστήμονες (ο κακός χαμός) κατάφεραν να βγάλουν άκρη και να παρουσιαστούν δειλά-δειλά στην πόλη από τον Οκτώβριο του 2023. 

Σκοπός, της δημιουργίας της ομάδας είναι να δώσει χώρο και επιλογές στους κατοίκους της περιοχής να εκφραστούν, να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν κοντά, να συναντηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και ταυτόχρονα, να δώσει την αφορμή σε καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) να εκφραστούν μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις. 

Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν σε μια πόλη, που θα προσφέρει ψυχική υγεία και ευεξία στους κατοίκους της, που θα γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες/τριες από την υπόλοιπη Ελλάδα, προσφέροντας «ανοιχτό» πολιτισμό και ίσες ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή. 

Η «Τέχνη στο Δρόμο και στη Γειτονιά» είναι το βασικό εργαλείο που η ομάδα θέλει να ενεργοποιήσει για την αναζωπύρωση των σχέσεων μέσα στην πόλη.

Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες, διότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να ξετυλίγονται σιγά-σιγά όλες οι δράσεις και σας θέλουμε κοντά μας. Όταν είμαστε μαζί καταφέρνουμε περισσότερα!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου