Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

4 workcamps στη νότια Γερμανία

Μια παιδική χαρά στο Wallerfangen της Γερμανίας

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG01
Όνομα Workcamp: Wallerfangen
Τοποθεσία Workcamp: Wallerfangen (Saarland)
Κοντινά αεροδρόμια: Saarbrucken (SCN), Luxembourg (LUX), Frankfurt-Hahn (HHN)
Είδος Εργασίας: RENO (Renovation)
Ημερομηνία έναρξης: 05.04.2014
Ημερομηνία λήξης: 19.04.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών: 12
Ελεύθερες θέσεις για εθελοντές/ντριες από Ελλάδα: 2 (μόνο Άντρες - όλες οι θέσεις για Γυναίκες έχουν κλείσει από εθελόντριες άλλων χωρών)
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ (καλύπτονται από το πρόγραμμα). Δεν καλύπτεται κόστος ταξιδιού.
Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: outgoing@citizensinaction.gr & https://www.facebook.com/CitizensInAction/app_127087913984159

Γενική Περιγραφή: Θα είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται workcamp στην κοινότητα του Wallerfangen, οπότε οι ντόπιοι περιμένουν με πολύ χαρά να καλωσορίσουν τη διεθνή ομάδα εθελοντών/ντριών.  Πέρα από το Wallerfangen η κοινότητα αποτελείται και από άλλα 8 μικρά χωριά με συνολικό πληθυσμό 9200 κατοίκους περίπου. Η πλούσια φύση και οι γεωγραφικέ ιδιαιτερότητες της περιοχής δίνουν πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία και ποδηλασία.

Περιγραφή εθελοντικής εργασίας: Η ομάδα των εθελοντών/ντριών θα κάνει εργασίες συντήρησης και ανανέωσης της παιδικής χαράς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου στο χωριό Gisingen. Θα οργανωθεί ο χώρος της παιδικής χαράς με διαφορετικό τρόπο, θα προστεθεί νέος εξοπλισμός και παιχνίδια και θα γίνουν και κηπουρικές εργασίες. Οι εθελοντές/ντριες επίσης θα παίξουν και θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες με τα παιδιά του σχολείου, τα οποία με πολύ χαρά θα συμμετέχουν και αυτά κάποιες μέρες στην υποστήριξη των εργασιών του σχολείου τους υπό μορφή παιχνιδιού.

Διαμονή και διατροφή: Οι εθελοντές/ντριες θα μείνουν σε έναν εξοπλισμένο σπίτι  της κοινότητας και η διατροφή θα καλύπτεται πλήρως.
Περιγραφή περιοχής και ελεύθερου χρόνου: Το Wallerfangen βρίσκεται στα δυτικά του Saarland κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη στο Wallerfangen: ένα κάστρο και ρωμαϊκά μνημεία (σιντριβάνια και χώρους εξόρυξης) και άλλα πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα. Η οχυρωμένη πόλη του Saarlouis είναι κοντά και σίγουρα θα πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη εκεί. Εκδρομές σε άλλα ενδιαφέροντα μέρη, όπως το Saarbrucken ή τα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Volklingen Ironworks είναι πιθανές και θα εξαρτηθούν από την όρεξη και το ενδιαφέρον της διεθνούς ομάδας εθελοντών/ντριών.


Εργασίες σε καλύβα στο δάσος - Ruhpolding (Bavaria)

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG 02
Όνομα Workcamp: Ruhpolding
Τοποθεσία Workcamp: Ruhpolding (Bavaria)
Κοντινά αεροδρόμια: Salzburg, Munich
Σταθμός τρένου: Ruhpolding
Είδος Εργασίας: CONS (Construction)
Ημερομηνία έναρξης: 10.05.2014
Ημερομηνία λήξης: 25.05.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών: 14
Ελεύθερες θέσεις για εθελοντές/ντριες από Ελλάδα: 2 (μόνο Άντρες - όλες οι θέσεις για Γυναίκες έχουν κλείσει από εθελόντριες άλλων χωρών)
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ
Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα. Δεν καλύπτεται το κόστος ταξιδιού.

Πληροφορίες διαδικασίας συμμετοχής / δηλώσεις συμμετοχής: outgoing@citizensinaction.gr & https://www.facebook.com/CitizensInAction/app_127087913984159
Γενική Περιγραφή: Η οργάνωση IBG συνεργάζεται με την τοπική οργάνωση Kinderdorf Irschenberg (Caritas Children's Village of Irschenberg) που ιδρύθηκε το 1972. Μέχρι και σήμερα το Kinderdorf αποτελεί ένα σπίτι, ένα χώρι συνάντησης παιδιών και νέων που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να παρακολουθήσουν μαθήματα επαγγελματικών τεχνών. Στην ίδια οργάνωση ανήκει και η καλύβα Rabenmoos Alm που αποτελεί το χώρο διαμονής/βάση εξορμήσεων για άτομα που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα στο δάσος της περιοχής. Βρίσκεται 90 λεπτά (πεζοπορίας) μακρυά από το Irschenberg και είναι απομονωμένο μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, ιδανικό μέρος για λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας.

Περιγραφή εθελοντικής εργασίας: Η ομάδα των εθελοντών/ντριών θα φροντίσει για τις εργασίες συντήρησης του περιβάλλοντος χώρους της καλύβας. Εγκατάσταση εξοπλισμού της παιδικής χαράς, στήσιμο του campfire στο πίσω μέρος του κτηρίου. Όλες οι εργασίες θα γίνονται υπό την καθοδήγηση Δασολόγου/εκπαιδευτικού και θα ακολουθούν αυστηρά φυσικές μεθόδους φυλικές προς το περιβάλλον. 

Διαμονή και διατροφή: Οι εθελοντές/ντριες θα διαμένουν στην ίδια την καλύβα μέσα στο δάσος, πλήρως εξπλισμένη κουζίνα, ντουζ και τουαλέτες και 5 υπνοδωμάτια με κρεβάτια. Sleeping bag απαραίτητο! Η ομάδα θα είναι εφοδιασμένη πλήρως με υλικά και τρόφιμα για να προετοιμάζει/μαγειρεύει όλα τα γεύματα της ημέρας. 

Περιγραφή περιοχής και ελεύθερου χρόνου: Το Ruhpolding είναι ένα βαβαρικό χωριό με 6500 κατοίκους (Άλπεις - νότια Βαυαρία) κοντά στα σύνορα με Αυστρία. Φιλοξενεί Λόγω του ορεινού τοπίου οι πεζοπορίες και η ποδηλασία βουνού είναι κάτι συνηθισμένο στην περιοχή. Κοντινοί προορισμοί για επίσκεψη είναι η λίμνη Chiemsee (3η μεγαλύτερη στη Γερμανία), το Μόναχο και το Σαλζμπουργκ.


Grimburg Castle - Germany

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG 03
Όνομα Workcamp: Grimburg Castle
Τοποθεσία Workcamp: Grimburg Castle (Rhineland-Palatinate)
Κοντινά αεροδρόμια: Frankfurt (FRA), Frankfurt-Hahn (HHN), Luxembourg (LUX) Frankfurt (FRA)
Είδος Εργασίας: ENVI/RENO (Environment/Renovation)
Ημερομηνία έναρξης: 20.05.2014
Ημερομηνία λήξης: 30.05.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών/ντριών : 10
Ελεύθερες θέσεις για εθελοντές/ντριες από Ελλάδα: 2
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ
Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα. Δεν καλύπτεται το κόστος ταξιδιού.

Πληροφορίες διαδικασίας συμμετοχής / δηλώσεις συμμετοχής:
outgoing@citizensinaction.gr & https://www.facebook.com/CitizensInAction/app_127087913984159

Γενική Περιγραφή: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ένα workcamp θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο Grimburg. Χτισμένο από τους αρχιεπισκόπους Τρίερ περίπου το 1190μχ το κάστρο καταστράφηκε και ανακατασκευάστηκε αρκετές φορές. Ξύπνησε από τον αιώνο ύπνο του το 1978, όταν μια τοπική ομάδα εθελοντών άρχισε να ανακατασκευάσει το κάστρο και πάλι. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες προσπάθειες έγιναν για την αύξηση της προσβασιμότητας  αυτού του μοναδικού χώρου. Σιγά σιγά μετατράπηκε σε ένα δημοφιλή προορισμό για τους πεζοπόρους, ενώ συχνά χρησιμοποιείται για γάμους, για δραστηριότητες της τοπικης νεολαίας και διάφορα φεστιβάλ. Ένα τέτοιο μικρό φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο κάστρο στις 29 Μαΐου.

Περιγραφή εθελοντικής εργασίας: Τα καθήκοντα της ομάδας εθελοντών/ντριών θα είναι να υποστηρίξει τις εργασίες συντήρησης του κάστρου (κλάδεμα θάμνων και γκαζόν, εργασίες στην τοιχοποιία κτλ).  Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργασίες εξωτερικές και μπορεί κάποιες μέρες σε κακές καιρικές συνθήκες!

Διαμονή και διατροφή: Οι εθελοντές/ντριες θα διαμένουν σε έναν από τους μικρούς πύργους του κάστρου (θα νιώσετε λίγο σαν σε παλαιότερες εποχές!) Οι συνθήκες θα είναι πολύ βασικές. Θα χρησιμοποιήσετε τον πρώτο όροφο για ύπνο και στο ισόγειο για το μαγείρεμα και τα γεύματα. Υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά χωρίς θέρμανση (αλλά ένα οργανωμένο campfire στο μπροστινό μέρος του πύργου). Οι τουαλέτες και τα ντους βρίσκονται σε απόσταση 100μ από το χώρο διαμονής. Φυσικά, δεν υπάρχει επίσης καμία σύνδεση στο διαδίκτυο. Παρακαλούμε να φέρετε έναν υπνόσακο, ένα στρώμα και ένα φακό.

Περιγραφή περιοχής και ελεύθερου χρόνου: Το κάστρο Grimburg έχει θέα στα δάση και τις κοιλάδες της περιοχής που ονομάζεται "Hochwald" ("υψηλά δάση"). Το κάστρο είναι αρκετά απομονωμένο. Το επόμενο χωριό (το όνομα είναι επίσης Grimburg) βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ, τα κοντινά καταστήματα στο Hermeskeil (10χλμ.).  Με τους ντόπιους νέους μπορεί να οργανωθεί μιια εκδρομή στο Trier, η παλαιότερη γερμανική πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκους. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά ιστορικά αξιοθέατα (από τη ρωμαϊκή περίοδο), πολλά κλαμπ και πολλά events μιας και αποτελεί πανεπιστημιούπολη! 


Εθελοντισμός στο δάσος του Burk (Γερμανία)

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG 04
Όνομα Workcamp: Burk
Τοποθεσία Workcamp: Burk (Bavaria)
Κοντινά αεροδρόμια: Nuremberg, Frankfurt, Munich
Είδος Εργασίας: RENO/CONS/FEST (Renovation, Construction, Festival)
Ημερομηνία έναρξης: 20.04.2014
Ημερομηνία λήξης: 10.05.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών: 12  (2 ελεύθερες θέσεις για εθελοντές από Ελλάδα)
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ (καλύπτονται από το πρόγραμμα). Δεν καλύπτεται κόστος ταξιδιού.

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: outgoing@citizensinaction.gr & https://www.facebook.com/CitizensInAction/app_127087913984159

Γενική Περιγραφή: Για δεύτερη φορά η μικρή κοινότητα του Burk διοργανώνει ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα! Το περσινό workcamp ήταν μια μεγάλη επιτυχία και έτσι η κοινότητα είναι στην ευχάριστη θέση να επαναλάβει τη διεθνή αυτή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του camp, στις 26 & 27 Απριλίου λαμβάνει χώρα στην κοινότητα ένα event διεθνούς πεζοπορίας, αρκετά δημοφιλές στην περιοχή

Περιγραφή εθελοντικής εργασίας: Η ομάδα των εθελοντών/ντριών θα φροντίσει για τις εργασίες συντήρησης της περιοχής γύρω από το τοπικό  νεκροταφείο. Η κοινότητα έχει ένα μεγάλο δάσος και μια παιδική χαρά, η οποία ήταν εντελώς ανανεωμένη από την περυσινή κατασκήνωση εργασίας. Φέτος θα θα δημιουργηθούν και εγκατασταθούν κάποιες extra εγκαταστάσεις παιχνιδιών της παιδικής χαράς. Επίσης η ομάδα θα βοηθήσει στην οργάνωση του διεθνούς διήμερου πεζοπορίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 2000 πεζοπόροι.

Διαμονή και διατροφή: Οι εθελοντές/ντριες θα διαμένουν σε ένα κτήριο της κοινότητας και χρειάζεται να έχουν μαζί τους sleeping mat και sleeping bag. Επίσης θα δίνονται καθημερινά υλικά στους εθελοντές για να μαγειρεύουν σε βάρδιες για όλη την ομάδα. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές του ικανότητες αλλά και με παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα τους. Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα.

Περιγραφή περιοχής και ελεύθερου χρόνου: Το Burk είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριό στη Βαυαρία με 1100 κατοίκους. Περιβάλλεται από πανέμορφη φύση με δάση και λόφους. Είναι ιδανικό για περιπάτους ή πεζοπορία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου