Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η απάντηση των Παλαιστινίων στο Ice Bucket

#RemainsBucket

Το «Ice Bucket» εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με διάσημους να αυτομπουγελώνονται μπροστά στην κάμερα με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση της νευρολογικής νόσου ALS. Οι Παλαιστίνιοι όμως υπενθυμίζουν πως η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία δεν είναι παιχνίδι και VIP μπουγελώματα.
Άλλωστε στη Λωρίδα της Γάζας το μπουγέλωμα σπανίζει καθώς υπάρχει έλλειψη του νερού με το Ισραήλ να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των υδάτινων πόρων στήνοντας το «Απαρτχάιντ του Νερού». Έτσι οι Παλαιστίνιοι «μπουγελώνονται» με τα μπάζα που άφησαν πίσω τους οι τελευταίοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, αλλά και με κόκκινο χρώμα για τους πάνω από 2.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί κατά την επιδρομή των ισραηλινών βομβαρδιστικών.

#RemainsBucket Tweets

Μια νέα εκδοχή του «Ice Bucket» έρχεται και από την Ινδία. Σε αντίθεση με το «Ice Bucket» που οι συμμετέχοντες προκαλούνται να ρίξουν έναν κουβά νερό στο κεφάλι τους, μια γυναίκα δημοσιογράφος στην Ινδία καλεί τον κόσμο να δωρίσει ένα κουβά ρύζι σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Σελίδα για το Rice Bucket έχει ήδη δημιουργηθεί στο Facebook. Στην Ινδία ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα σίτισης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη για τον υποσιτισμό, η Ινδία είναι η μία από τις τρεις χώρες εκτός της υποσαχάριας Αφρικής που βρίσκεται σε «ανησυχητικά επίπεδα». Οι άλλες δύο είναι η Αϊτή και το Ανατολικό Τιμόρ.

Αναδημοσίευση από: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου