Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Εύκολη ζωή, χαμένη λάμψη

Εύκολη ζωή παντού. Μαλακοί άνθρωποι, ρυτιδιάζουν με μια απορία στο βλέμμα. Εύκολες επιλογές, εύκολες ανθρώπινες σχέσεις χωρίς πολύ προσπάθεια, εύκολη καταστολή. ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Χάνεσαι, πέφτεις και δήθεν σ’ αρέσει. Δήθεν σ' αρέσει το τίποτα, ΔΗΘΕΝ.
Πιες ότι γουστάρεις όμως! Κάπνισε ότι βρεις να σε στείλει αλλού, μιας και εδώ προφανώς δεν αντέχεις. Κοιμήσου 24ωρα άμα αυτό σε ευχαριστεί! Ξόδεψε όσα λεφτά γουστάρεις και πηδήξου με όποιον θέλεις! Να την η εύκολη "ευτυχία" σου που με αηδιάζει, να τη χαίρεσαι τη φρίκη σου!
Σ’ αρέσει, λες, να σαπίζεις, να χάνεσαι σε ατελείωτα ανούσια βράδια, να παίρνεις χάπια για να φτιαχτείς. Δεν αλλάζει τίποτα λες, για αυτό σ’ αρέσει. Μάλλον περιμένεις να αλλάξει κάτι από μόνο του, ίσως σε κάποια χρόνια, ίσως κάποτε, άστο τώρα όμως ας μη σκεφτόμαστε! Ωραία είναι εδώ στο τίποτα!
Δεν μπορεί να είσαι τόσο λίγος, μιας και χωρίς καμία προσπάθεια βλέπω τη λάμψη να αναβλύζει από σένα, όπως και τα βαθύτερα γιατί. Οι δυνατότητες, το πάθος, η όρεξη, η φαντασία, η δημιουργικότητα. Αυτά είναι η ενέργεια σου και έχεις μπόλικη! Όλη αυτή την ενέργεια όμως που έχεις στα χέρια σου αντί να τη διοχετεύσεις σε ζωή, τη στρέφεις απειλητικά προς εσένα και βγάζεις τα μάτια σου. Φύγε από τα εύκολα και βρες τους λόγους σου, τους λόγους που αναπνέεις, που ξυπνάς και που κοιμάσαι. Τέλος με την αυτοκαταστροφή, τέλος με τις εύκολες λύσεις.
Οι επιλογές σου δεν σε εκφράζουν, συνήθως γίνονται κατά τύχη, όμως εντάξει, πες πως δεν έγινε, αυτή είναι η δικαιολογία σου. Όχι φίλε μου, έγινε. Κάθε σου κίνηση γράφεται και δεν ξεγράφεται, σε οδηγεί σε αυτό που είσαι σε καθορίζει. Κάθε λεπτό επιλέγεις ζωή, χαρακτήρα, μοίρα. Γαμώ την καταστολή σου λοιπόν, που επιλέγεις να 'σαι σαν ζόμπι, γαμώ τον καλομαθημένο εαυτούλη σου που 'ναι μαλακός και δεν αντέχει τον πόνο, το τσαλάκωμα. Γαμώ το εύκολο τίποτα.
Γιατί στα δύσκολα κρύβεται η μαγεία, το δώρο της ζωής το γεύεσαι μόνο μέσα από μάχες. Μέσα από το πείσμα να βελτιώσεις τον εαυτό σου, να πλησιάσεις τα όνειρά σου. Το πείσμα είναι αναγκαίο ώστε να αγαπήσεις, να συγχωρήσεις, να σταθείς στα πόδια σου, να εμπιστευτείς και να πιστέψεις. Θέλει προσπάθεια η ζωή.
Δεν μπορώ να μαντεύω άλλο τις ευχές σου. Θέλω να σε βλέπω να λάμπεις, να διεκδικείς, να καθορίζεις τη ζωή σου. Όσο επιλέγεις τα εύκολα θα παίρνεις τα λίγα, τα εφήμερα, τα ψεύτικα, τ' απομεινάρια.
Επίλεξε τα δύσκολα, πιέσου, μη τα παρατάς στη πρώτη δυσκολία, λύγισε, άφησε τον εαυτό σου να αποτύχει, ρίσκαρε, συνέχισε να πολεμάς!
Κοίτα τώρα πως αλλάζεις μέσα από τα δύσκολα!
Κοίτα πως ξαφνικά, ευτυχείς!
Πάρε φώς από τη λάμψη σου, δώσε και σε μένα. Το έχω ανάγκη, σ' έχουμε ανάγκη...

Αναδημοσίευση από: www.enfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου