Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Πλατεία μετατράπηκε σε σχολική αυλή

Της Ιωάννας Πετρίδου

Σε σχολικό προαύλιο μετατρέπεται σήμερα η Πλατεία Αριστοτέλους υπό την υψηλή επίβλεψη του μαρμάρινα αγέρωχου Ελευθέριου Βενιζέλου και υπό την ευθύνη της ΑΡΣΙΣ.
Το κουδούνι για το σχόλασμα θα χτυπήσει αργότερα σήμερα στο Κινητό Σχολείο- Mobile School, πρόγραμμα που υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2009 με τη συνεργασία M.K.O. PRAKSIS & Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ, έπειτα από αίτημα των δύο Μ.Κ.Ο. στον οργανισμό «MOBILESCHOOL» στο Βέλγιο. Η ομάδα – στόχος, στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα, είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στους δρόμους «εργαζόμενα», πουλώντας μικροαντικείμενα ή ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και δεν είναι ενταγμένα στο σχολικό περιβάλλον.
Μαθητές εκτός από τα παιδιά γίνονται και οι γονείς αλλά και κάθε περαστικός διαβάτης, καθώς γίνεται ενημέρωση για την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων- ΑΡΣΙΣ, τις δράσεις για την προστασία των παιδιών στο δρόμο, το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Δήμου Θεσσαλονίκης, τις δράσεις για την υποδοχή-φιλοξενία-υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο του "Μέτοικος", το Γραφείο Προετοιμασίας και Ένταξης στην Απασχόληση και φυσικά δίνονται απαντήσεις στα οποιαδήποτε ερωτήματα προκύπτουν.
*20/11, 12:00-17:00, Πλατεία Αριστοτέλους – Άγαλμα Βενιζέλου
Αναδημοσίευση από:http://www.parallaximag.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου