Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

«Ο συνεργατισμός δεν είναι “μπάλωμα” στον καπιταλισμό»



«Δεν θα γίνουμε τα μπαλώματα στο καλοραμμένο κοστούμι του καπιταλισμού που ξεθωριάζει και φθείρεται και στην προσπάθειά του να αφομοιώσει καθετί ριζοσπαστικό και δημιουργικό αφήνει πίσω του κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική καταστροφή και θύματα. Θα σταθούμε απέναντί του -έτοιμοι- με πολεμοφόδια τις ζωές, τις δομές, τα προτάγματά μας και θα τον αντιμετωπίσουμε».

Με αυτήν την εισαγωγή προαναγγέλλεται το 1ο Ανοιχτό Φεστιβάλ Συνεργατισμού - CO OPEN Air Festival το τριήμερο 12 ώς 14 Οκτωβρίου στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Η φορτισμένη αυτή ανακοίνωση γράφτηκε πολύ πριν από την εκατόμβη νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε μόλις χθες.

Οι εργάτες και εργάτριες της ΒΙΟΜΕ, του εργοστασίου που εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του και από το 2013 λειτουργεί υπό εργατικό έλεγχο, δεν έχουν καμία διάθεση να γίνουν το «αλληλέγγυο» άλλοθι άλλης μιας νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, που ποντάρει σε αριστερή φρασεολογία.

Εξάλλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του σημερινού πρωθυπουργού, δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει τη συνεταιριστική λειτουργία του εργοστασίου.

Οχι με «παραχωρήσεις» αλλά εφαρμόζοντας αυτό που στα χαρτιά υποστήριζε, ότι τα χρεοκοπημένα εργοστάσια θα μπορούν να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων τους, έναντι των ποσών που τους οφείλονται.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου