Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση εγγραφών στο Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο νέο κύκλο μαθημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και ντόπιους αναλφάβητους.
Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση στοιχείων της ελληνικής γλώσσας, ώστε οι συμμετέχουσες/ντες να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο γραπτό και στον προφορικό λόγο. 
Στο Σχολείο Ενηλίκων οργανώνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού με απώτερο στόχο τη συμμετοχή (για όσες/ους επιθυμούν) στις εξετάσεις για την απόκτηση του επίσημου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και σύνδεση με πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ γίνεται προσπάθεια διασύνδεσης των μαθητριών/των με το τυπικό σύστημα εκπαίδευσης όπως: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Εσπερινό Λύκειο κ.α.
Η δράση υλοποιείται σύμφωνα με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, είναι εθελοντική, δεν στηρίζεται από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους και παρέχεται δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Οι εθελόντριες/ντες είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, αλλά και άνθρωποι που στηρίζουν τη λειτουργία του Σχολείου Ενηλίκων.
Καλούμε όσες και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό να έρθουν στο Σχολείο Ενηλίκων και όσες/ους θέλουν να στηρίξουν τη δράση του, να μπουν στην ομάδα μας.
Τα τμήματα θα ξεκινήσουν άμεσα. Για εγγραφές αλλά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

1 σχόλιο: