Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πενήντα τέσσερα παλαιστίνια παιδιά νεκρά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής το 2018



Σύμφωνα με έκθεση ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν 54 παλαιστίνια παιδιά από τις αρχές του 2018.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης Abdullah al-Hurani αναφέρει ότι 44 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις  διαδηλώσεις για τη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» στη Γάζα, και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν τις σορούς των τριών εξ αυτών.

Το Κέντρο επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά που σκότωσαν με αληθινά πυρά οι  ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές παραβρίσκονταν σε ειρηνικές διαδηλώσεις και δεν αποτελούσαν απειλή για αυτούς.
Κατά την ίδια περίοδο, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 900 παλαιστίνια παιδιά στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, από τα οποία τα 230 περίπου εξακολουθούν να κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Το Κέντρο Abdullah al-Hurani αναφέρει ότι οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παλαιστινίων παιδιών από το Ισραήλ δεν έχουν τέλος. Τονίζει επίσης πως η πιο πρόσφατη υψηλή ποινή επιβλήθηκε στον 17χρονο Ayham Sabbah. Πριν λίγες μέρες, το στρατοδικείο Οφέρ του Ισραήλ καταδίκασε τον Ayham Sabbah σε 35 χρόνια φυλάκιση και του επέβαλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου σέκελ για υποτιθέμενη απόπειρα μαχαιρώματος το 2016.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου