Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Να κρυφτείτε εσείς



Είμαστε χοντρές Δεν χάνουμε κιλά
Τρώμε και φασίστες Τρώμε κι αφεντικά.
Εδώ και κάμποσες μέρες ο Αρκάς, αυτός ο ελεεινός τύπος που δε μας κάνει καθόλου να γελάμε παρά μόνο να ξερνάμε, αναρτά μια σειρά από χοντροφοβικά – ρατσιστικά σκίτσα, για να μας αποδείξει προφανώς ότι το μοναδικό πράγμα από το οποίο θρέφεται ο ίδιος είναι η χολή του.
Βλέπεις, είμαστε στο βαθύ καλοκαίρι, δηλαδή την εποχή εκείνη που διάφοροι – συνήθως λευκοί cis άνδρες – θεωρούν ότι δικαιούνται περισσότερο συμβολικό χώρο από τα δικαιώματα μας και αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνομίας του σώματος. Φρονηματικά ή γελοιογραφικά επιδιώκουν να ασκήσουν πανοπτικό έλεγχο πάνω μας για να μας πουν ότι δεν τους αρέσουμε, ότι πρέπει να κρυφτούμε για να μη μας βλέπουν, ότι πρέπει να απολογηθούμε που δε συμμορφωνόμαστε με τις νόρμες της «αισθητικής», ότι πρέπει να θρηνήσουμε που δε γίναμε οι ιδεώδεις «άλλες» που φαντασιώνονται.
Η χοντροφοβία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κανονικοποιημένη και άγρια μορφή μίσους που κακοποιεί τις παχουλές υποκειμενικότητες και υφαίνει ένα πλέγμα καταπίεσης και ανισότητας σε όλες τις σφαίρες της ζωής.
Ας το πάρει χαμπάρι, όμως, ο Αρκάς και οι όμοιοι του ότι η αλήθεια μας δε διαμεσολαβείται από τη ζυγαριά. Δεν τους ανήκουν τα σώματα μας και δεν είναι πλασμένα να εκπληρώνουν τα γούστα τους.
Είναι τόποι αντίστασης και επιθυμίας. Είναι τα πεδία που επανοικειοποιούμαστε καθημερινά τις απαξιωμένες ταμπέλες της «χοντρής», της «σκελετωμένης», της «άβυζης», της «σπυριάρας», του κώλου που έπεσε, του βυζιού που δεν σηκώθηκε, του ανάπηρου κορμιού μας, του σκούρου και του μαύρου δέρματος μας, του σώματος μας, τρανς και μη τρανς, όπως είναι, όπως γουστάρουμε, ως παντιέρες περηφάνιας.
Γι’ αυτό δε θα κρυφτούμε αλλά όλες και όλα μαζί και με όλα μας τα κιλά θα φωνάξουμε ένα τεράστιο «αι στο διάολο».
Να κρυφτείτε εσείς.

από https://www.facebook.com/102254893585440/photos/a.140915936386002/674267036384220/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου