Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Sports as a tool for education and fighting discrimination

Sports as a tool for education and fighting discrimination
11-16 Μαΐου 2020 | Alsasua (Navarra), Ισπανία

Η άθληση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία γιατί αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης και καταπολέμησης των διακρίσεων μεταξύ των νέων. Το σεμινάριο έρχεται για να ανακαλύψει διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η άθληση λειτουργεί ως εργαλείο εκπαίδευσης και ένταξης.
Η σημασία του αθλητισμού
Οι ποικίλες εκπαιδευτικές πρακτικές του αθλητισμού μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές στο να μεταδώσουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας και της ένταξης.
Ο αθλητισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες μας καθώς συνδυάζει μια υγιή σωματική δραστηριότητα με την κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά και τη διαφορετικότητα. Μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την εκπαίδευση και την ένταξη, όταν εργάζεται κάποιος με νέους, επειδή μπορεί να εύκολα να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και να τους κινητοποιήσει. Μπορεί, τέλος, να δημιουργήσει γέφυρα επικοινωνίας και κατανόησης μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.
Στόχος του σεμιναρίου
Ο κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η χρήση του αθλητισμού ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης. Συγκεκριμένα, ο συμμετέχων μπορεί μέσα από το σεμινάριο να:
  • Ανακαλύψει, δοκιμάσει και αναπτύξει εργαλεία για τη χρήση της άθλησης ως εκπαιδευτικό εργαλείο κοινωνικής ένταξης.
  • Προβληματιστεί σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής των διαφόρων εκπαιδευτικών εργαλείων.
  • Παρέχει πληροφορίες και νέες ιδέες για το έργο στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ / Νεολαία.
  • Οικοδομήσει μια ευρύτερη κατανόηση του τι σημαίνει η αλληλέγγυα στάση χωρίς αποκλεισμούς.
Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα
Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας στο 100% και η μετακίνηση καλύπτεται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ / Youth στο 95%.
Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.
Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του προγράμματος Sports as a tool for education and fighting discrimination του Salto.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως 14 Μαρτίου 2020.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314435, Καραμέτου Παναγιώτα.
Email: tcaseminars@inedivim.gr

http://erasmus-plus.gr/sports-as-a-tool-for-education-and-fighting-discrimination/?fbclid=IwAR1X1CjbEit1fs8oIKMjaDqpYQ4juLLENp3b-NL_XPbd1FCSnJFQXaxNUI0#more-6342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου