Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

«Ο υιός του ιού είναι υιός όλων μας», εικαστική παρέμβαση στο πλαίσιο του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης
«Μια ομάδα ανθρώπων συνήθιζε να συναντιέται. Τώρα επιφυλάσσεται. Μια συνάθροιση ανθρώπων είναι πάντα μια πρωτότυπη εμπειρία για το ασυνείδητο αλλά επιφυλάσσει και ορισμένες μορφές υποκειμενικότητας. Η υποκειμενοποίηση στις μέρες της καραντίνας δεν ήταν μόνο μια διαδικασία σχηματισμού του υποκειμένου αλλά για την ακρίβεια, η μετατροπή της σε πρώτο πρόσωπο. Από το πρώτο πρόσωπο της καραντίνας γεννήθηκε ένα άλλο «εγώ» ο υιός του ιού που είναι υιός όλων μας. Μια συνάντηση με τους εαυτούς μας θα είναι πάντα μια πρωτότυπη ενόρμηση και πεπρωμένο της ενόρμησης είναι πάντα ο Άλλος που αυτή τη φορά τον χάσαμε και δεν τον ξαναπλησιάσαμε, γιατί τον γεννήσαμε και τον ξαναγεννήσαμε ως τον υιό του ιού που είναι υιός όλων μας.
Πανδημούντες εικαστικοί καλλιτέχνες που συνδέονται με την Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας επιχειρούν μια αναμέτρηση με τον πανδημούντα εαυτό μας σε υποταγή σε γωνιές του κέντρου της Κοζάνης».
Χάρης Κοντοσφύρης, για λογαριασμό των «Φλώρων» εικαστικών.

Δείτε την προσπάθεια των πανδημούντων εικαστικών καλλιτεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και τοπικών φωτογράφων της πόλης μας την Τρίτη 7, την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιουλίου, 21:00-23:00, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης (κάτω από το στέγαστρο).

*Θα ακολουθήσει πλήρης ονομαστική κατάσταση των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος.
**Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αποτελεί collage του άρθρου «Οι πανδημούντες καλλιτέχνες της Φλώρινας», του διαδικτυακού εικαστικού περιοδικού art22.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου