Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτό Κάλεσμα: "Οι ναζί στη φυλακή"

 

18 Σεπτεμβρίου 2013: 

" Παύλος Φύσσας δολοφονείται σε δημόσια θέα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.
Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες".

17 Σεπτεμβρίου 2015:
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα. "Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε", λέει χαρακτηριστικά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Κάποιες φορές τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Χωρίς σχόλια, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς εισαγωγές και "σάλτσες". Παρόλα, αυτά υπάρχουν πολλοί τρόποι να αρνούμαστε τα γεγονότα και ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να τα βαφτίζουμε με λέξεις πιο ήπιες, πιο εύηχες και λιγότερο βαρύγδουπες.

Στην πολιτική, την σημερινή εποχή, η λέξη-ταμπού είναι ο «Φασισμός». Φυσικά, έχουμε την εξτρεμιστική δεξιά, την ριζοσπαστική δεξιά, τον (δεξιό) λαϊκισμό… Αλλά φασισμό ΌΧΙ! Σήμερα έχουμε δημοκρατία και δεν νοείται να ευδοκιμήσει ένας τέτοιος «ιός»…

Και ακριβώς με αυτά τα λόγια παίρνουμε στάχτη από τα ίδια μας τα αποκαΐδια και την ρίχνουμε επιδεικτικά τα μάτια μας, καθώς συνεχίζουμε την φιλειρηνική και ήσυχη ζωή μας. Κι έτσι προχωράμε. Και ξεχνάμε. Και πέφτουμε στις ίδιες παγίδες. Και κάνουμε τα ίδια λάθη. Μα προχωράμε…

Είναι όμως κι αυτοί οι άνθρωποι που δεν προχωρούν, δεν υποχωρούν και δεν παραχωρούν την «όραση» τους, προκειμένου να ζήσουν μία ήσυχη ζωή. Άνθρωποι που παλεύουν και μάχονται για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα, για αξίες και ιδανικά, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια.

Κι όταν οι μάχες που δίνονται είναι για το αυτονόητο, δηλαδή την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων, είναι ΧΡΕΟΣ ολόκληρης της κοινωνίας να τις στηρίξει και να γίνει μέρος αυτών.

Γιατί χθες ήταν ΑΥΤΟΣ. Αύριο θα είσαι ΕΣΎ.

18 Σεπτεμβρίου 2020

7 χρόνια μετά – λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της δίκης των ναζιστών

Ανοιχτό Κάλεσμα

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Παρασκευή 18/09/2020

Ώρα: 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου