Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

«Το τίμημα θα το πληρώνει η ελληνική μελισσοκομία για τα επόμενα 30 χρόνια»: Περίπου 10.000 τόνοι πευκόμελου χαμένοι μετά την καταστροφή στη Β. Εύβοια


Σύμφωνα με εκτιμήσεις το δάσος της Βόρειας Εύβοιας θα κάνει περισσότερο από 30 χρόνια για να γίνει παραγωγικό, όπως ήταν, με τους μελισσοκόμους να δέχονται μεγάλο πλήγμα. «Η καταστροφή του πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, ενός ώριμου πευκοδάσους, είναι μια απώλεια τεραστίων διαστάσεων και το τίμημα πολύ μεγάλο και θα το πληρώνει η ελληνική μελισσοκομία για τα επόμενα 30 χρόνια - και αυτό δεν είναι υπερβολή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), Βασίλης Ντούρας, ο οποίος εκτιμά ότι θα χάνονται από 5-10.000 τόνους πευκόμελο το χρόνο.    

Ακόμα μετράνε τις πληγές τους μετά το πέρασμα των καταστροφικών πυρκαγιών οι κάτοικοι και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνταν στη Βόρεια Εύβοια. Εν μέσω γενικής κατακραυγής για την κρατική ολιγωρία, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων για την εξεύρεση λύσης για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου