Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Δύο θεατρικοί μονόλογοι από την «Κόκκινη Κουίντα» και μουσική βραδιά με Βαγγέλη Βέττα, Εύη Βέττα και Γιώργο Δελινιώτη, την Πέμπτη 20 Ιουλίου, στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


Το ΚΑΛΟκαιρινό ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ της Πέμπτης 20 Ιουλίου, έχει τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, δυο μεγάλα γεγονότα.

Δύο μονολόγους της Θεατρικής Ομάδας Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα»:

«Το Σπίτι», του Σταύρου Παρχαρίδη
«Η κυρία Μαρίτσα», του Κώστα Μουρσελά
&
Μουσική Βραδιά με:
Βαγγέλη Βέττα: Κιθάρα
Εύη Βέττα: Τραγούδι
Γιώργο Δελινιώτη: Μπουζούκι

Συντελεστές των δύο έργων:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λεπίδας

Μουσική Επιμέλεια: Παύλος Σαπαλίδης
Ηθοποιός: Ιωάννα Παπαδημητρίου
Οδηγός σκηνής: Δέσποινα Λαζαρίδου
Φροντιστής: Γιάννης Μπασδέκης
Χειριστής φωτισμού και ήχου: Ραφαήλ Παπαδημητρίου

Λίγα λόγια για το έργο «Το σπίτι»

Η βία είναι ο τρόπος συμπεριφοράς ενός ατόμου σε μια οικογενειακή σχέση ή και σε μια σχέση γενικότερα με τον οποίο προσπαθεί να εξουσιάσει με καταναγκαστικό τρόπο τον άλλο ή τους άλλους. Η κατάσταση αυτή προκαλεί φόβο. Τα άτομα με εξουσιαστική συμπεριφορά χρησιμοποιούν επιθέσεις, με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Για τα παιδιά, η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί τραυματική εμπειρία. Η βία μπορεί να προκύψει σε κάθε είδους σχέση και κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη.

Λίγα λόγια για το έργο «Η κυρία Μαρίτσα»
Ο Κώστας Μουρσελάς με αιχμηρό και άμεσο λόγο μας μιλάει για τις παθογένειες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπίζει με γλυκόπικρο χιούμορ την ιδιοσυγκρασία και το ταπεραμέντο του Έλληνα. Τα πρόσωπα των έργων του είναι εγκλωβισμένα στο μικρόκοσμό τους, αποτυπώνουν τον τρόπο σκέψης και την ηθική του Νεοέλληνα, σε μια συντηρητική, συμβιβασμένη και αντιφατική κοινωνία, που οραματίζεται να ξεφύγει από την μοίρα της με κάθε τρόπο. Ο εύκολος πλουτισμός μετατρέπεται σχεδόν πάντα σε ένα πολύπλοκο πλέγμα, με πολλές κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και ηθικές διαστάσεις.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Γιώργος Λεπίδας
e-mail:
gp.lepidas@yahoo.gr
κινητό: 6972306877

Ώρα έναρξης 21:00
Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου