Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο Spoken Word/Open Mic της εκδήλωσης για την έμφυλη βία, με τίτλο: «Η στάση σου»

 


Εσύ πώς αντιλαμβάνεσαι την έμφυλη βία;

Ψυχολογία, κοινωνία, τέχνη, οικονομία, κράτος, θρησκεία, πολιτική, πολιτισμός

Τελικά πόσοι τομείς εμπλέκονται σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει τις κοινωνίες μας;

Τί είναι τελικά η έμφυλη βία;

Πώς αυτή παίρνει μορφή στη σημερινή κοινωνία;

Αφήνουμε τη φαντασία σου να τρέξει και να μας παρουσιάσεις τις ανησυχίες σου, τους προβληματισμούς σου, τις σκέψεις σου σε έναν ανοιχτό, ελεύθερο, δημόσιο χώρο έκφρασης, που θα δημιουργηθεί στις 19 Απριλίου, στην Κοζάνη.

 

Μέρος της εκδήλωσης «Η στάση σου», της οποίας οι λεπτομέρειες θα είναι σύντομα διαθέσιμες, θα αποτελεί το Live Performance Spoken Word & Open Mic το οποίο θα παρουσιάσετε εσείς.

Εσείς που έχετε ανησυχίες και τις εκφράζετε με ένα μολύβι στο χαρτί, με τη μουσική και τον ρυθμό. Όλα τα πλάσματα αυτής της πόλης που έχετε κάτι να πείτε, ίσως και να μην έχετε κάτι να πείτε, αλλά έχετε ανάγκη να βγάλετε ένα επιφώνημα, έναν αναστεναγμό, ένα συναίσθημα.

Θέλουμε να δώσουμε χώρο σε όσα άτομα θέλουν να εκφραστούν, να τα ακούσουμε.

Μήπως είσαι και εσύ στα άτομα που κάνουν Spoken Word, αλλά δεν το ξέρεις;

Λίγα πράγματα για τo Spoken Word:

Πρόκειται για είδος performance που βασίζεται κυρίως στο ποίημα, καθώς και στις αισθητικές ιδιότητες του ερμηνευτή. Είναι η συνέχεια στον 20ο αιώνα μιας αρχαίας προφορικής καλλιτεχνικής παράδοσης που επικεντρώνεται στην αισθητική της απαγγελίας και του παιχνιδιού λέξεων, όπως ο ζωντανός τονισμός και η κλίση της φωνής του ερμηνευτή.

Περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος ποίησης που απαγγέλλεται φωναχτά, συμπεριλαμβανομένων ποιητικών αναγνώσεων, ποίησης τζαζ, μουσικών αναγνώσεων και μουσικής χιπ χοπ, ραπ και μπορεί να περιλαμβάνει κωμικές ρουτίνες και μονολόγους πρόζας.

Σημείωση: Ακριβώς επειδή η spoken word/open mic είναι performance που μπορεί να πραγματοποιηθεί πέραν της φωνής σου και με συνοδεία οπτικού υλικού ή και μουσικής (παραγωγές, μουσικά όργανα), συνίσταται να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής, ώστε να μας ενημερώσεις για τις ανάγκες που έχεις και να οργανωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μέρα της εκδήλωσης. 

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/39qcKBgXtvRZ3thv6

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.instagram.com/streetartneighborhoods/

www.facebook.com/Arsis.Kozanis

infokoz@arsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου