Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό που διοργάνωσαν η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα, το διάστημα 27 με 30 Ιουνίου.
 Στη μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, ο κόσμος, παρά τις αντίξοες για την εποχή καιρικές συνθήκες, συμμετείχε, υποστήριξε, συζήτησε, πήρε μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, έπαιξε, προβληματίστηκε, διασκέδασε διεκδικώντας και βροντοφωνάζοντας μηνύματα ισότητας, αλληλεγγύης, φιλίας, αποδοχής, συνύπαρξης και ειρήνης, διαδηλώνοντας ηχηρά ενάντια στη ρατσιστική βία, στην περιστολή των δικαιωμάτων και στην απαξίωση της κοινωνίας.

Στο τέλος αυτής της γιορτής θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος πέρασε από το φεστιβάλ και στήριξε την προσπάθεια και κυρίως στους μικρούς εθελοντές, μαθητές του 1ου Λυκείου και άλλων Λυκείων της πόλης, οι οποίοι «σήκωσαν» στις πλάτες τους το Φεστιβάλ, μεταφέροντας την ενέργεια και τη ζωντάνια τους στη διοργάνωση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα και στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης, που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μουσικούς που αφιλοκερδώς στήριξαν το Φεστιβάλ: το Μάκη Σεβίλογλου, τη Σταμπολίδου Εύα, τη Χρύσα Ουζούνη, το Θάνο Γιαννόπουλο, τον Τσιμπέρη Δημήτρη, τον Κούστα Αλέξανδρο, τον Μακρή Μάριο, τον Μόσχογλου Παντελή, τον Μαραμή Βαγγέλη, τον Γιώργο Γεωργόπουλο και τον Γιάννη Καρακαλπακίδη, τους μουσικούς των νεανικών συγκροτημάτων της Έκτης Αίσθησης, των Insane Brothers, των Enemy Forces, των Sang Blue, των Casual Jazz Trio και τους Νήρα Αποστόλη & Μαγκουρή Αλέξανδρο, τους μουσικούς του Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης, η Μεγαλόνησος, τους μουσικούς της ορχήστρας του Παναγιώτη Πάλλα, τους μουσικούς του ποντιακού σχήματος και τους Τζαναμπέτηδες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους φορείς υποστήριξαν το παιδικό Φεστιβάλ, τις παράλληλες δράσεις και τις ανοιχτές συζητήσεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και συγκεκριμένα στο Σύλλογο Κρητών Ν. Κοζάνης η Μεγαλόνησος, στο Σύλλογο Βοϊοτών Κοζάνης, στο Σύλλογο της Σκ’ρκας, στο Σύλλογο Αριστοτέλης, στο Σύλλογο Αγίου Δημητρίου, στο Σύλλογο Λάκκους τ’ Μάγγαν, στο Σύλλογο των Ηπειρωτών Κοζάνης για τη συμμετοχή τους στην διαπολιτισμική γιορτή και τη συνολική στήριξη του φεστιβάλ και στο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» για την παροχή της μικροφωνικής εγκατάστασης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» για την παρουσίαση στο Φεστιβάλ της έκθεσης ΨΥΧΗ7χ7, και στους τοπικούς φωτογράφους Δαλλή Γρηγόρη, Τζημόπουλο Θέμη και Τζήμο Αντρέα, για την παρουσίαση της δουλειάς τους.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Top Channel, Flash Tv, στις εφημερίδες Χρόνος, Θάρρος, Πρωινός Λόγος και στις ηλεκτρονικές εφημερίδες (ιστολόγια) kozan.gr, kozanimedia.gr, kozanilife.gr, ai-vreS, VetoNews, servianet, entopiseto.gr, αλλά και στο σύνολο του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για την αμέριστη υποστήριξη στην προβολή του Φεστιβάλ.
Τέλος, θα πρέπει να σταθούμε και να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του Φεστιβάλ OK! MUSIC ZAZAS SA sound & lights και MAKRO SOUND Γιώργος Μακρολιόλιος για την ηχητική κάλυψη των συναυλιών, στο Ξενοδοχείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ, στα εστιατόρια ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ για την φιλοξενία και σίτιση των καλεσμένων του Φεστιβάλ, τα οινοποιεία των κυρίων Ζανδέ Ιωάννη, Καμκούτη Ιωάννη και Ροκά Αντώνη από το Βελβεντό για τη δωρεά κρασιού.
Η υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στους επόμενους κοινούς αγώνες για μια κοινωνία αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου