Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας κάνει Έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο


Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) Δράμας λειτουργεί εδώ και δυόμιση σχεδόν χρόνια και φιλοξενείται στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας. Το ΚΙΦΑ προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φάρμακα σε ανασφάλιστους ασθενείς, Έλληνες και αλλοδαπούς. Ταυτόχρονα διεκδικεί και πιέζει την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση. Η λειτουργία του βασίζεται στην προσφορά των εθελοντών γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και πολιτών. Είναι ανεξάρτητο από οποιοδήποτε πρόσωπο, κόμμα ή φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Έχει κερδίσει την απόλυτη νομιμοποίησή του στη συνείδηση και καθημερινότητα των Δραμινών πολιτών: έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες ανασφάλιστους (και έχει προμηθεύσει με φάρμακα και το ίδιο το νοσοκομείο).

Με το 155/Φ.Σ39/16-6-2014 έγγραφό του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για έξωση του ΚΙΦΑ από το κτίριο του ΕΥΚ. Οι λόγοι που επικαλείται είναι: «νομιμότητα απέναντι στις αρχές και αναγκαιότητα εξεύρεσης γραφείων για τη στέγαση σωματείων και υπηρεσιών, όπως η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών». Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μια εποχή που ένα εργατικό κέντρο αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των άνεργων και των ανασφάλιστων στρέφεται ενάντια τους, για να συμμορφωθεί πλήρως με την νομιμότητα των αρχών και των μνημονιακών πολιτικών. Που έχουν στερήσει το αυτονόητο δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, υποβιβάζοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού σε επίπεδα άλλων εποχών.

Τη στιγμή αυτή η ουδετερότητα και η απουσία στήριξης του ΚΙΦΑ λειτουργεί υπέρ της έξωσης. Σας καλούμε να πάρετε θέση εγγράφως υπηρετώντας τον ιστορικό και πραγματικό ρόλο σας ως Εργατικών Κέντρων και ως ΓΣΕΕ, που ιδρύθηκαν και καθιερώθηκαν με αγώνες και αίμα για να διεκδικούν καλύτερους όρους ζωής για τους εργάτες και το λαό. Να μην υποκύψετε στις προφάσεις νομιμότητας που κρύβουν προσωπικές και μικροκομματικές φιλοδοξίες. (Σήμερα που οι απεργίες και το δικαίωμα στην υγεία κηρύσσονται παράνομα). Επειδή αυτή τη στιγμή γίνεται μία τρομακτική προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚ ο οποίος διαδίδει ασύστολα ψέματα, παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου