Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οργή για τις οκτάχρονες «Μις Στρινγκ» της Κολομβίας

Οι τοπικές αρχές εμμένουν πως ο διαγωνισμός δεν είναι χυδαίος και δεν προωθεί την παιδική πορνεία

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φωτογραφίες ενός διαγωνισμού ομορφιάς με τίτλο «Μις Στρινγκ» στον οποίο οι διαγωνιζόμενες ήταν κυρίως κορίτσια ηλικίας 8 ετών και φορούσαν αποκαλυπτικά μπικίνι. Οι τοπικές αρχές εμμένουν ότι ο διαγωνισμός δεν προωθεί την παιδική πορνεία και επισημαίνουν ότι οι διαγωνιζόμενες συμμετείχαν με τη συναίνεση των γονιών τους. Ο διαγωνισμός ομορφιάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην βορειονατολική πόλη της Κολομβίας Μπαρμπόσα στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του Ρίο Σουάρες.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος» ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που αποτελεί «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών». Η Πλάζες χαρακτήρισε «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό και ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.

Εν γένει, οι διαγωνισμοί ομορφιάς έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην Κολομβία και σε αρκετές χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής από όπου προέρχονται οι περισσότερες νικήτριες στους διεθνείς διαγωνισμούς, όπως η Μις Κόσμος ή η Μις Υφήλιος.

αναδημοσίευση από http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου