Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μέτρα υπέρ των φυλακισμένων γυναικών προτείνει η Γεν. Γραμματέας Ισότητας

Τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης για τις φυλακισμένες γυναίκες και τη δυνατότητα εργασίας για μείωση ποινής και εκτός της φυλακής όπου βρίσκονται, όπως οι άνδρες που μπορούν να κάνουν μεροκάματα και σε άλλα καταστήματα κράτησης πέρα αυτών όπου εκτίουν την ποινή τους, πρότεινε η Γ.Γ. Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.

Παράλληλα η Φωτεινή Κούβελα ζήτησε ειδική μεταχείριση των μητέρων ανήλικων, ιδιαίτερα σε περίπτωση που είναι μόνες γονείς, αλλά και διακοπή κράτησης για τις μητέρες που έχουν μωρά, σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα σωστής φροντίδας των νηπίων από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων γυναικών, η κ. Κούβελα πρότεινε τη διακοπή κράτησης των γυναικών με σοβαρές μολυσματικές ασθένειες (ιδιαίτερα για τις φορείς του hiv/aids) αλλά και την ισότητα στην πρόσβαση στο νοσοκομείο των φυλακών – κάτι που μέχρι στιγμής δικαιούνται μονάχα οι άνδρες (οι γυναίκες δικαιούνται μονάχα μεταφορά στα κανονικά νοσοκομεία, και αυτό μονάχα σε σοβαρές περιπτώσεις).

Οι προτάσεις έγιναν με αφορμή την ημερίδα του συλλόγου γυναικών Ασωπίας με θέμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα, στην Αποκατάσταση», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», για την υποστήριξη των κρατουμένων γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θηβών.
από left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου