Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στην Τσαμαδού η αλληλεγγύη ανθίζει

Τις τελευταίες μέρες ο μικρός πεζόδρομος της Τσαμαδού σφύζει από ζωή, αλλά περισσότερο σφύζει από αλληλεγγύη. Κάτοικοι και μη των Εξαρχείων πηγαινοέρχονται με γεμάτες σακούλες του super market στα χέρια.
Νερό, φρυγανιές, σαπούνια, ό,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει στους δεκάδες Αφγανούς πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως που εδώ και κάποιες εβδομάδες μη έχοντας πουθενά άλλου να διαμείνουν και έχοντας φτάσει χωρίς υπάρχοντα και χωρίς χρήματα στο κέντρο της Αθήνας έχουν βρει καταφύγιο κάτω από τα δέντρα του πάρκου. Οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρά μηνών κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης τους μιας και κανένας χώρος δεν έχει βρεθεί να τους φιλοξενήσει. Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής έχουν αποβεί άκαρπες και οι πρόσφυγες έχουν μόνο τους Γιατρούς του Κόσμου και άλλες οργανώσεις που προσφέρουν καθημερινά την ιατρική βοήθειά τους.
Παρ΄ όλα αυτά, τη μεγαλύτερη και συγκινητικότερη βοήθεια την δίνει ο απλός κόσμος καθώς και το Στέκι Μεταναστών. Μικροί και μεγάλοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι. Ένα πλήθος ετερόκλητο απαρτίζει την συνέλευση της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως που προσπαθεί μέρα νύχτα να προσφέρει ό,τι μπορεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν κοίταξα την αποθήκη ασφυκτικά γεμάτη με είδη πρώτης ανάγκης σκέφτηκα πως ό,τι και να γίνει αν αυτή η δύναμη της αλληλεγγύης παραμείνει και εξαπλωθεί τίποτα δεν έχουμε να φοβόμαστε.
ΥΓ. Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να χρειάζονται την βοήθειά μας. Εδώ ορισμένα από τα πράγματα που χρειάζονται.

Πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου