Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ο αγώνας των τρανς δεν έχει τελειώσει


Mε την καθιερωμένη πια πορεία με αναμμένα κεριά προς τη Βουλή, σε ένδειξη μνήμης για τα τρανς θύματα σε όλο τον κόσμο, 325 την εφετινή χρονιά, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η 8η ετήσια εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.
Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ήταν το κεντρικό θέμα των ομιλιών και των συζητήσεων το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο ως προς τις ρυθμίσεις που εισήγαγε στη διαδικασία καταχώρησης του φύλου στα έγγραφα ταυτότητας των τρανς όσο και για τις ελλείψεις που απομένει να αντιμετωπιστούν στο μέλλον.

«Οχι μόνο δεν τελειώνει τώρα ο αγώνας μας, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει», υπογράμμισε η πρόεδρος του Σωματείου, Μαρίνα Γαλανού. «Από το σύνολο των τρανς ανθρώπων, αυτές και αυτοί που γίνονται θύματα της τρανσφοβικής βίας και δολοφονιών είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας: Τρανς μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στις χώρες της Ευρώπης μετά από φρικτά βασανιστήρια, διώξεις, φυλακίσεις, βιασμούς που έχουν υποστεί στις χώρες καταγωγής τους και αντί να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, έρχονται αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με το πιο φρικτό πρόσωπο της βίας», σημείωσε.

Η κα. Γαλανού ανακοίνωσε ότι σύντομα το Σωματείο θα λειτουργήσει ξενώνα για ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα που βρίσκονται σε αδυναμία. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα επαναληφθούν τον Δεκέμβριο τα επιμορφωτικά σεμινάρια για ΛΟΑΤΚΙ θέματα στο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου.
Το παρών έδωσαν οι: Αννέτα Καββαδία, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, η γγ του υπ. Δικαιοσύνης Μ. Γιαννακάκη, ο Συνήγορος του Πολίτη Αν. Ποττάκης, εκπρόσωποι της γερμανικής και της νορβηγικής πρεσβείας, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Γ. Σακελλαρίδης, η συντονίστρια του Δικτύου για την Καταγραφή Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας Τ. Σταυρινάκη, ο δικηγόρος και συμπαραστάτης του πολίτη στην Περιφέρεια Αττικής Β. Σωτηρόπουλος, ο δικηγόρος Β. Κερασιώτης εκ μέρους της οργάνωσης HIASS, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου, Ν.Δ. Ι. Φωτήλας, ΔΗΣΥ Θ. Θεοχαρόπουλος και Ποταμιού Σπ. Δανέλλης και η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού που συντόνισε τη συζήτηση των βουλευτών.

© T-zine.gr  άρθρο του Δημήτρη  Αγγελίδη που δημοσιεύτηκε στο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου