Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη


Όσο λιγοστεύουν οι μέρες ζωής για τον Βασίλη Δημάκη, τον κρατούμενο των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητή του Πολιτικού της Νομικής, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14/3 και σε απεργία δίψας από τις 6/4, τόσο γιγαντώνεται το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του.
Η εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας του Avaaz με αίτημα να του επιτραπεί να παρακολουθεί με "βραχιολάκι" γεωεντοπισμού τα μαθήματά του Πανεπιστημίου, όπου είχε εισαχθεί δεύτερος από όλα τα εσπερινά λύκεια της χώρας, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4.380 υπογραφές μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Οι καθηγήτριες που εθελοντικά υποστήριξαν την προσπάθειά του έχουν ενόρκως καταθέσει ότι ο Δημάκης αποτελούσε υπόδειγμα μαθητή που οδήγησε και άλλους συγκρατούμενούς του να θέσουν μορφωτικούς στόχους για τον εαυτό τους που ούτε καν φαντάζονταν. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να σταθούν στο πλάι του.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον αγώνα του έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου