Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

«Τα κορίτσια της βροχής» – Οι γυναίκες που βασανίστηκαν από την χούντα μιλούν [ντοκιμαντέρ]Την 21η Απριλίου, κάθε χρόνο, δεν ξεχνάμε.
Μια ηλιόλουστη μέρα σαν και χθες, το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου εκδηλώθηκε με τανκς και διασπορά τρόμου και καταστολής, και έμελλε να κρατήσει την Ελλάδα για εφτά και πλέον χρόνια υπό δικτατορικό ζυγό. Η αντίσταση από την αρχή είχε δυναμική παρουσία, ενώ αργότερα, μετά το 1970, πήρε μαζικές διαστάσεις για να φτάσει μέχρι το Πολυτεχνείο το 1973. (Η φωτογραφία από την κατάληψη της Νομικής έξι χρόνια αργότερα). Και για να μην ξεχνάμε, κάθε δικτατορική κυβέρνηση, όπως και η ελληνική χούντα, είχε ως σημαντικό στόχο της τον περιορισμό των γυναικών στα «παραδοσιακά» τους καθήκοντα, όπως φαίνεται και από το βασικό σύνθημα των πραξικοπηματιών, «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Πάντως, οι γυναίκες αποτελούσαν σημαντικό μέρος της αντίστασης και σ’ αυτό τον αγώνα, όπως μας δείχνει και το ντοκιμαντέρ της αξέχαστης Αλίντας Δημητρίου.

Επίσης να μην ξεχνάμε, ότι σήμερα η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και ότι η Χρυσή Αυγή εδώ στην Ελλάδα, αποτελεί ακόμα ένα νόμιμο κόμμα, αφού καθυστερεί απαράδεκτα η ολοκλήρωση της δίκης, που θεωρούμε σίγουρο ότι θα την καταδικάσει ως εγκληματική οργάνωση και θα την κηρύξει παράνομη (Σ.Β)

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου