Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Δυο ακόμη ασυνόδευτοι ανήλικοι συναντούν τις οικογένειες τους στην Ευρώπη
Το όνειρο πολλών παιδιών που βρίσκονται πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι να βρουν τους συγγενείς τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να ζήσουν εκεί μια φυσιολογική ζωή μαζί τους, μακριά από τον πόλεμο, την τρομοκρατία και την οικονομική εξαθλίωση.
Ο δικός μας ρόλος είναι να βοηθήσουμε νομικά να προχωρήσουν τις υποθέσεις τους με το αρμόδιο γραφείο του Δουβλίνο ΙΙΙ, αλλά και να τα προετοιμάσουμε ψυχολογικά και εκπαιδευτικά για να μπορέσουν να ενταχθούν στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες χωρίς προβλήματα.
Μπορεί η λειτουργία της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αιανή Κοζάνης να έφτασε στο τέλος της στις 31/3, όμως το αποτύπωμα της σκληρής δουλειάς που έγινε με τα παιδιά συνεχίζει να υπάρχει και να επηρεάζει θετικά τις ζωές τους και σήμερα. Έτσι το όνειρο της οικογενειακής επανένωσης έγινε πραγματικότητα για δύο από τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στη Δομή, τον Αφζάλ και τον Παμπέλ, που πέταξαν για την καινούργια τους ζωή στη Μεγάλη Βρετανία για να ενωθούν με τους συγγενείς τους που ζουν χρόνια εκεί.
Τους ευχόμαστε η νέα τους ζωή να είναι πλέον γεμάτη με όμορφα ταξίδια ασφάλεια, ηρεμία και χαμόγελα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου