Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ομαδικός βιασμός 14χρονης: η κουλτούρα του βιασμού είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία


Στις 21 Δεκεμβρίου 7 ανήλικοι που συμμετείχαν στον βιασμό της 14χρονης κοπέλας στην Περαία Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο όπου έδωσαν τις καταθέσεις τους για το περιστατικό. Μόνο ο ένας εξ αυτών ομολόγησε πως ασέλγησε πάνω στην κοπέλα, αλλά πως αυτό έγινε με τη συναίνεσή της, ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Το Δικαστήριο επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα και στους 7, ενώ σε 5 από αυτούς επιβλήθηκε επιπλέον το μέτρο της ποινικής συνδιαλλαγής για την έκφραση συγγνώμης στο θύμα, της παρακολούθησης κοινωνικών και ψυχολογικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κάθε υπόθεση βιασμού είναι σοκαριστική, η συγκεκριμένη όμως, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο σοκ, όχι μόνο γιατί το θύμα ήταν ανήλικο, αλλά και επειδή οι δράστες ήταν ανήλικοι. Είναι τρομακτικό να σκεφτόμαστε πως γυμνασιόπαιδα, οργάνωσαν από κοινού ένα σχέδιο για να βιάσουν μία συνομήλικη τους!

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο βαθιά ριζωμένα είναι στην κοινωνία ο σεξισμός και η βία κατά των γυναικών, όταν τέτοια εγκλήματα διαπράττονται από παιδιά στην ηλικία των 14 χρονών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου