Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Σε απόγνωση το “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο – Κραυγή αγωνίας λίγο πριν την αναστολή της λειτουργίας του


Πολλές είναι οι πληγές και τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός και το lockdown στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παιδικού Χωριού Φίλυρο Λουκάς Ίσαρης μιλώντας στο politispres.gr είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε λίγες ημέρες πριν αναστείλει το Σωματείο τη λειτουργία του».

Το Παιδικό Χωριό Φίλυρο αποτελεί το πρώτο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό, το οποίο δεν έχει τυποποιημένη μορφή ιδρύματος και σε διάρκεια 32 ετών λειτουργίας έχει φιλοξενήσει 200 και παραπάνω παιδιά, τα οποία είτε είναι ορφανά, είτε οι γονείς τους δεν καταφέρνουν να τα θρέψουν, είτε αποτέλεσαν θύματα κακοποίησης. Σε αυτά τα παιδιά το Παιδικό Χωριό δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να βρουν τη θαλπωρή και την παιδικότητα που έχουν χάσει, προσφέροντας τους αγάπη, ζεστασιά, σεβασμό και ασφάλεια.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους εννέα μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν άφησε ανεπηρέαστο το Παιδικό Χωριό.
Ο κ. Ίσαρης, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας εξήγησε ότι το Παιδικό Χωριό βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού», μετά από περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων, οι οποίες δυσκολεύουν τη διαβίωση των παιδιών, αλλά και τη συνολική λειτουργία του Σωματείου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου