Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η Δώρα Σιαφλά στο 3ο Art Session στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


03. Τα Art Sessions παρουσιάζουν το εικαστικό έργο της Δώρας Σιαφλά!

Ημερομηνία//Πέμπτη, 23 Μαρτίου

Τοποθεσία// Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αγίου Χριστόφορου 6, Κοζάνη

Ώρα//19:30

Το 3o Art Session: Σχήμα στο κενό, συνθέτει και μας μεταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Δώρας Σιαφλά, η οποία θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τον κεντρικό άξονα του εικαστικού της έργου και την ανάγνωσή του, την καλλιτεχνική διαδικασία, την τεχνοτροπία, τον τρόπο σκέψης της. Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε γκαλερί τέχνης θέλοντας να ενστερνιστεί μια σύγχρονη αντίληψη για την τέχνη που είναι ανοιχτή σε όλους.

Μουσική επιμέλεια της βραδιάς και after party από τον dj Mimitman.

Η Δώρα Σιαφλά

ζει στη Φλώρινα και σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ασχολείται με τη ζωγραφική και τις ψηφιακές μορφές τέχνης, συγκεκριμένα με video art και audiovisual installations. Ένα μέρος της δουλειάς της αφορά στη φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, φεστιβάλ videoart, ψηφιακών μέσων, χαρτογραφημένης προβολής και in situ, διεθνή ομαδικές εκθέσεις, καλλιτεχνικά προγράμματα και σύνθετες δράσεις.

Το έργο της

αφορά στη συσχέτιση του ανθρώπου με το τοπίο όταν αυτός παρατηρεί και αντιλαμβάνεται τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που βιώνει. Στο πλαίσιο μιας αλληλένδετης επαφής ατόμου και χώρου, με την ενεργοποίηση του σώματος προωθείται η δυνατότητα για θέαση και κατανόηση του κόσμου με έναν πιο στοχαστικό τρόπο. Στη σύγχρονη καθημερινότητα, το πραγματικό τοπίο ενσωματώνεται όλο και περισσότερο με το ψηφιακό. Με τη σύνδεση αυτών των δύο, προσεγγίζεται ο εμπλουτισμός της αναζήτησης και η ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργήσει αφηγήσεις με τα μέσα που διαθέτει σε κάθε εποχή.

Τι είναι τα Art Sessions: Σχήμα στο κενό

H AΡΣΙΣ Κοζάνης σε συνεργασία με το περιοδικό Together δημιούργησαν μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με στόχο την προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών και κάλεσαν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες της ευρύτερης περιοχής να υποβάλουν τη δουλειά τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν στα Art Sessions: Σχήμα στο κενό!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά την παρουσίαση τους με e-mail: infokoz@arsis.gr και info@togethermag.gr, μέσω της σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanis και www.facebook.com/togethermazi, αλλά και στο τηλέφωνο 2461049799. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου