Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Together & Άρσις Κοζάνης: Ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κουμλής στο πρώτο Art Session


 Ο εικαστικός καλλιτέχνης μέχρι τώρα, είναι συνήθως μόνο εικόνα. Δεν είναι ένα γνώριμο πρόσωπο, ενώ η επαφή του με το κοινό περιορίζεται στην παρουσίαση της “δήλωσής” του κατά την διάρκεια εκθέσεων.

Τι κρύβεται πίσω απο τα έργα του; Τι θέλει να πει; Πως του έρχονται οι ιδέες;

Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης άλλαξε μορφή και μετατράπηκε σε γκαλερί  θέλοντας να ενστερνιστεί μια σύγχρονη αντίληψη της τέχνης δίνοντας χώρο και χρόνο σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το πρώτο Art Session: Σχήμα στο κενό, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, μας μετέφερε στον καλλιτεχνικό κόσμο του Κωνσταντίνου Κουμλή, ο οποίος μας μίλησε για την κεντρική γέφυρα του εικαστικού έργου του, την τέχνη και την τεχνική, τις ακαδημαϊκές του σπουδές αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει.

Η τέχνη του Κωνσταντίνου  βασίζεται στο να μαζεύει αντικείμενα που οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πλέον χρήσιμα και να τα επουλώνει με τον δικό του τρόπο. Χρησιμοποιεί την έννοια της επούλωσης διότι θεωρεί οτι τα αντικείμενα αυτά αποκτούν ξανά ζωή μέσω της δικής του επέμβασης. Σε αρκετά από τα έργα το υλικό που βάζει λειτουργεί σαν κάποιο ράμμα ή ένα χειρουργείο του τραύματος. Λόγω των εμπειριών του επικεντρώνεται στην αντίθεση τεχνολογίας και της χειρωνακτικής εργασίας για αυτό και κατά βάση τα υλικά είναι οι ηλεκτρονικές πλακέτες από παλιές συσκευές αλλά και φυσικά υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο κ.α. Με την χρήση τους προσπαθεί να δείξει ότι η τεχνολογία έχει τον τρόπο της να μεταμορφώνει τον αληθινό κόσμο σε έναν εικονικό αλλά παράλληλα προσιτό χώρο, με το μειονέκτημα ότι μας κάνει να υποτιμούμε την αξία του πραγματικού χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου