Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Κραυγή Ειρήνης: Χρονοδιάγραμμα της περίπλοκης ιστορίας Παλαιστίνης- Ισραήλ


Με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, η ομάδα S.A.N. Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, προχωράει σε μια διήμερη αντιπολεμική παρέμβαση, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα δράσεων:

Τρίτη 28/11, 17:00-21:00, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Δημόσια εικαστική παρέμβαση: ένα χρονοδιάγραμμα για την περίπλοκη ιστορία Παλαιστίνης - Ισραήλ

Τετάρτη 29/11, 19:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (Αγ. Χριστοφόρου 6)

Προβολή της ταινίας «OMAR»

Ανοιχτή συζήτηση με καλεσμένο τον Αντώνη Ρήγα, ακτιβιστή και μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας

Η νέα ανθρωποσφαγή που εξελίσσεται μετά τις 7/10 με αφορμή την επίθεση της Χαμάς, στην οποία εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα πλήθος κρατών, μας οδηγεί στην ανάγκη να κατανοήσουμε πως αυτός ο πόλεμος δεν ξέσπασε τώρα, ούτε πριν μια δεκαετία. Πρόκειται για μια βαθιά περίπλοκη ιστορία, στην οποία εμπλέκονται ανά τα χρόνια από το Λίβανο, τη Συρία, την Αγγλία μέχρι τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και όχι μόνο.

Η μακροχρόνια αυτή σύγκρουση μεταξύ των δύο λαών εκφράζεται με δολοφονίες, φυσική εξόντωση, βομβαρδισμούς και εποικισμούς, συλλήψεις και βασανισμούς, επιθέσεις και εκτοπισμούς, χτίσιμο τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα -τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή του πλανήτη.

Η θεματική της παρέμβασης μας θα είναι η παρουσίαση της περίπλοκης ιστορίας μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, που οι ρίζες της σύγκρουσης μας οδηγούν πίσω, ως και τη μακρινή χιλιετία του 1800.

Η σειρά των δράσεων μας ελπίζουμε να είναι το έναυσμα για να κατανοήσουμε την ιστορία, τις ρίζες της και τις συνέπειές της, στο σήμερα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστίνιων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων Ισραηλινών, σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιστέκονται στην πολεμική πολιτική του ισραηλινού κράτους και διεκδικούν μια ειρηνική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου