Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση εμπειριών και βίντεο από την ανταλλαγή νέων, του Erasmus+, με τίτλο: «Stop Motion, Not Rights»


Οι νέες/οι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Stop Motion, Not Rights, σας καλούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, σε μια συνάντηση παρουσίασης του προγράμματος από τις/ους ίδιες/ους συμμετέχουσες/ντες και ενημέρωσης για τις ευκαιρίες ανταλλαγής νέων στην Ευρώπη.


Παράλληλα, στη συνάντηση θα παρουσιαστούν τα βίντεο συμμετοχής που δημιούργησαν οι νέοι/ες κάθε χώρας, με την τεχνική Stop Motion.


Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα αποτελέσματα της δράσης, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων/ Youth Exhcange, του Erasmus+, με τίτλο: «Stop Motion, Not Rights» πραγματοποιήθηκε 19-28 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή 7 χωρών και ως κοινό σημείο συνάντησης ορίστηκε το ορεινό καταφύγιο Omanovac στην Κροατία. Σαράντα δύο νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Βόρεια Μακεδονία και την εξωτική Κουρασάο συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο ανοιχτά για το δικαίωμα της συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινότητας.


Στόχος του προγράμματος ήταν η σύγχρονη αφήγηση ιστοριών που παρουσιάζουν και τονίζουν τη σημαντικότητα της συμμετοχής των νέων στην κουλτούρα της κοινότητας όπου ζουν. 


Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου