Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Παλαιστινιακός Φακός: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά της Άρνα»

Σας καλούμε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, για την πρώτη από μια σειρά προβολών για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη και την περίπλοκη ιστορία της με το Ισραήλ.

Η προβολή που θα πραγματοποιηθεί είναι:

Τίτλος: «Τα παιδιά της Άρνα» (ARNA’S CHILDREN)

Σκηνοθέτης: Juliano Mer Khamis και Danniel Danniel

Κατηγορία: ντοκιμαντέρ, πολιτική

Διάρκεια: 83 λεπτά

Έτος Παραγωγής: 2004

Γλώσσα: Αραβικά, Αγγλικά


Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία:

Η ανοιχτή πρωτοβουλία «Παλαιστινιακός φακός: Μια σειρά προβολών» προέκυψε από τοπικές συλλογικότητες, οι οποίες επιθυμούν να αναδεικνύουν και να κρατάνε επίκαιρο το παλαιστινιακό ζήτημα, προγραμματίζοντας προβολές σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι συλλογικότητες που, καταρχήν, συμμετέχουν είναι (με αλφαβητική σειρά):

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Ελευθεριακό Σχήμα Κοζάνης

Κοινόν των Κοζανιτών

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Street Art Neighborhoods (SAN) Team


Λίγα λόγια για την προβολή:

Το ντοκιμαντέρ Arna's Children του 2004 γυρίστηκε από τους Juliano Mer Khamis και Danniel Danniel. Η ιστορία της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μια παιδική θεατρική ομάδα στην Τζενίν στα παλαιστινιακά εδάφη που ιδρύθηκε από την Άρνα Μερ-Χάμις, μητέρα του σκηνοθέτη, μια Ισραηλινή Εβραία ακτιβίστρια πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ταινία συνδυάζει πλάνα από το νεανικό θέατρο και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Arna Mer-Khamis τη δεκαετία του 1990, με πλάνα και συνεντεύξεις από τη Δεύτερη Ιντιφάντα. Από τα δέκα πρώην παιδιά του θεάτρου, αρκετά θα παίξουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Μάχη της Τζενίν το 2002, ενώ δύο από αυτά, ο Γιουσέφ και ο Νιντάλ, διέπραξαν επίθεση αυτοκτονίας στη Χαντέρα το 2001, σκοτώνοντας τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες. Άλλα δύο από τα παιδιά του θεάτρου, ο Ala και ο Ashraf, σκοτώθηκαν πολεμώντας στη Τζενίν το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου