Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαδραστικό εργαστήριο «Κάτι σαν αστικός συμμετοχικός σχεδιασμός», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Recharge your Batteries»


Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο «Κάτι σαν αστικός συμμετοχικός σχεδιασμός», που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 17:00, στην πλατεία της Σκρ’κας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Recharge your Batteries» που διοργανώνει η ομάδα Street Art in the Neighborhoods, της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, στο πλαίσιο της καμπάνιας Time to Move.

Τελικά, τι είναι δημόσιος χώρος; 

Ποιος είναι ο ρόλος των μελών της κοινωνίας σε σχέση με τη συμμετοχή και διαμόρφωσή του; 

Θα μπορούσε ο συμμετοχικός αστικός σχεδιασμός να αναδείξει προκλήσεις και συγκρούσεις, αλλά και ευκαιρίες για αλλαγή;

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τον αστικό συμμετοχικό σχεδιασμό ως εργαλείο και διαδικασία αμοιβαίας μάθησης για να καταγράψουμε τις ανάγκες και να κάνουμε προτάσεις για αλλαγές στην πόλη της Κοζάνης σε σχέση με την τέχνη, την καλλιτεχνική έκφραση και τον πολιτισμό.

Επίσης, θα εξερευνήσουμε εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης του δικαιώματος στην πόλη. Θα σκεφτούμε κριτικά τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού και τον πολιτικό ρόλο των κοινωνικών χώρων.

Πρόγραμμα εργαστηρίου

17:00-17:20 Παιχνίδι γνωριμίας

Bingo για το δημόσιο χώρο και τις συγκρούσεις, για την ανάδειξη διαφορετικών ατομικών εμπειριών στο δημόσιο χώρο, στη συμμετοχή, στη διαμόρφωσή του και στην πολιτική συμμετοχικότητα.

17:20-18:00 World cafe 

Ομαδική απόπειρα συλλογικής χαρτογράφησης αναγκών σε σχέση με την τέχνη, την καλλιτεχνική έκφραση και τον πολιτισμό και πως μπορεί να επηρεαστεί από άλλα θέματα όπως η οπτική του φύλο, η οικολογία, η κοινωνική συμπερίληψη ευάλωτων ομάδων κ.α. 

Αποτύπωση σε χάρτη και παρουσίαση ανά ομάδα.

18:00-18:30 Κλείσιμο- επεξεργασία συμπερασμάτων - συζήτηση σε κύκλο

Πώς σας φάνηκε η διαδικασία; Μάθατε κάτι που δεν ξέρατε πιο πριν; Πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις και την εμπειρία είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο;

Θεωρητικό κλείσιμο πάνω στις διάφορες συγκρούσεις και στις ευκαιρίες αλλαγής από τα κάτω και πως το δημόσιο και το ιδιωτικό, μπορεί να γίνει κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής

https://forms.gle/11XxWEdFDJ8vg35u7 


Εκπαιδεύτρια

Η Αμέρισσα Γιαννούλη είναι σύμβουλος νέων (youth worker), εκπαιδεύτρια ενηλίκων και υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα Inter Alia.

Οι διαφορετικές της εμπειρίες έχουν ενισχύσει και διαμορφώσει ένα πλαίσιο κριτικής κοινωνικο-οικολογικής και πολιτικής ανάλυσης το οποίο επιχειρεί να εφαρμόζει μέσα από τον συμμετοχικό σχεδιασμό.

Τοποθεσία: Πλατεία Σκρ’κας Κοζάνης

Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Οκτώβρη

Ώρα έναρξης: 17:00

Συνολική διάρκεια: 1.30 ώρα

Πρόγραμμα του φεστιβάλ «Recharge your Batteries»: https://arsiskozanis.blogspot.com/2023/10/recharge-your-batteries-street-art-in.html 

Συμμετοχή: Ελεύθερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου