Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Open Course – ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης: Δωρεάν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Μετά από τις πολύτιμες εμπειρίες των προηγούμενων 5 ετών, συνεχίζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά  η συνεργασία της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και της ομάδας εθελοντών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας OPENCOURSE, για την υλοποίηση της δράσης «δωρεάν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις» μαθητών/τριών Γ΄ Λυκείου, στις θετικές, τεχνολογικές και θεωρητικές επιστήμες. Παράλληλα, από σήμερα και για ολόκληρο το Σεπτέμβριο θα υλοποιούνται οι εγγραφές των μαθητών/τριών λυκείου στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Το Ελεύθερο Σχολείο προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση όποιων σχολικών μαθημάτων επιθυμούν οι μαθητές/τριες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και γνωριμίας με τα επαγγέλματα, εκδρομές και δράσεις που έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να μάθουν τον εαυτό τους αλλά και να υποστηριχθούν σε μια ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία, όπως είναι αυτή της συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Σε καμιά περίπτωση, μέσα από τις δράσεις μας, δεν επιδιώκουμε να δικαιολογήσουμε ή να υποκαταστήσουμε τις υποχρεώσεις του τυπικού συστήματος εκπαίδευσης. Αντίθετα, προτάσσουμε τη συλλογικότητα, πιστεύοντας σε μια παιδεία δημόσια, σε μια παιδαγωγική σύγχρονη και σε ίσες ευκαιρίες για όλους, θέλοντας να δώσουμε στους μαθητές μας ένα «καλό» μάθημα αλληλεγγύης.

Οι μαθητές/τριες λυκείου και οι υποψήφιοι/ες των πανελληνίων εξετάσεων που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές/τριες που θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση, οι διευθυντές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος που θέλουν να παραπέμψουν μαθητές αλλά και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω και να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, στη σελίδα facebook.com/Arsis.Kozanis ή να επισκέπτονται την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου