Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Mάγδα Φύσσα: κάθε βράδυ περιμένω να ακούσω το κλειδί στην πόρτα…



της Άντας Ψαρρά

Εξι χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι ενώ η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης συνεχίζεται με γοργούς πλέον ρυθμούς, η Μάγδα Φύσσα μιλάει στην «Εφ.Συν.». Σε μια από τις πολύ δύσκολες μέρες της ζωής της, λίγο πριν από την επέτειο της δολοφονίας, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δύναμή της να υπερβεί την οδύνη, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια τελειωτικής εξάλειψης του ναζιστικού μορφώματος από τον χάρτη της Ελλάδας.

Πέρα από τη δικαίωση του παιδιού της, η ίδια καταφέρνει να μπει στην καρδιά κάθε νέου ανθρώπου που έστω και στιγμιαία δηλητηριάστηκε από το φανατικό μίσος των ναζιστών.

Αρωγός στις προσπάθειές της, το αντιφασιστικό κίνημα, που στάθηκε δίπλα της, αλλά και η Δικαιοσύνη, που αποφάσισε να ανοίξει τα μάτια της και να αναλάβει τον δικό της ρόλο πριν είναι πολύ αργά. Μίλησα με τη Μάγδα Φύσσα εκεί δίπλα στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, σε ένα από τα καφέ της οδού Λαμπράκη, όπου ο ιδιοκτήτης είχε την ευγένεια να χαμηλώσει τη μουσική για να μην εμποδίζει την ηχογράφηση.

Διαβάστε περισσότερα: www.kar.org.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου