Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

«Ζωές που δεν αξίζει να βιωθούν»



Κλεάνθης Γρίβας
28/09/2010


Το διπλό λιντσάρισμα του αβοήθητου, ημιθανούς, πεσμένου στο έδαφος και παντελώς ανίκανου να αμυνθεί Ζακ Κωστόπουλου από ορισμένα (ένστολα και μη) ανθρωπόσκυλα (που έφτασαν στο σημείο να τον μεταφέρουν νεκρό με… χειροπέδες στο νοσοκομείο) αποτελεί φτύσιμο στο πρόσωπο της κοινωνίας που τα ανέχεται και προβάλλει στον ορίζοντα το μέλλον που της επιφυλάσσει η βαρβαρότητά τους. «Θέλεις να έχεις μια εικόνα του μέλλοντος; Φαντάσου μια μπότα να συντρίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, για πάντα…» (George Orwell, 1984).
Κάθε ευνομούμενη κοινωνία έχει ανάγκη από ευσυνείδητους πολίτες και ευσυνείδητους αστυνομικούς. Μόνο εκφυλισμένες και εν αποσυνθέσει κοινωνίες έχουν ανάγκη από ανθρωπόσκυλα.


Το αποτρόπαιο διπλό λιντσάρισμα του ημιθανούς Ζακ Κωστόπουλου, πρώτα από «αγανακτισμένους» μικροαστούς και, εν συνεχεία, από οκτώ (!) αστυνομικούς, ακολουθήθηκε από ένα παροξυσμό τηλεπαρουσιαστικής αχρειότητας από ορισμένα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης, από τα οποία η βαρβαρότητα των «αγανακτισμένων πολιτών» και των ένστολων ομογάλακτών τους εισβάλλει καθημερινά στη ζωή μας και μας εθίζει απειλητικά σ’ αυτή, προβάλλοντάς την στο κοινωνικό σώμα με αναφορές ή παραλείψεις που τείνουν να δικαιώνουν τους θύτες και να ενοχοποιούν τα θύματα

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου