Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση στο ΕΣΡ της ΓΓ Ισότητας κατά «Next Top Model» και 11880



Θυμίζουμε πως στην διαφήμιση του 11880, ο πρωταγωνιστής Τόνι Σφήνος, εμφανίζεται ως φαρμακοποιός ο οποίος φαίνεται να εξετάζει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκα ασθενή, φιλώντας τα πόδια. Κατά έχει ταχθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΙΦ:

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την άνθιση και τεράστια δημοσιότητα εκπομπών στις οποίες διάφορες ομάδες ειδικών κρίνουν γυναίκες. Αφορούν όλες, αυτή την εποχή, τον κόσμο της μόδας, έναν σκληρό αλλά glamorous κόσμο, ονειρεμένο για πολλά νέα κορίτσια ή, για κάποιες, μια αγορά εργασίας ανοιχτή σε προσλήψεις.

Επιτροπές σοφών και έμπειρων με πολύ καλές προθέσεις κρίνουν μετά από περισυλλογή τον τρόπο που οι γυναίκες ντύνονται, στέκονται, περπατούν, ποζάρουν. Τα σώματά τους κατατέμνονται σε μέρη, κάποια από τα οποία πληρούν τους όρους των κριτών, ενώ κάποια άλλα όχι. Η ασάφεια των κριτηρίων είναι εμφανής από τις διαφωνίες και διασκέψεις τους, πολλές από τις οποίες αναπαράγονται στα μέσα και προκαλούν περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το εάν το τάδε μέρος της γυναίκας, το δείνα τακούνι, η σκιά στο μάτι, η προφορά, η συμπεριφορά της, η υπερβολική ανδροπρέπεια ή θηλυκότητα που εκπέμπει δικαιολογεί ή όχι την εξέλιξή της στον κόσμο της μόδας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου