Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα» του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης


Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενες/οι που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα. Η εξελισσόμενη συνειδητοποίηση του φάσματος των φύλων και των ερωτικών έλξεων», παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο infokoz@arsis.gr, με την ένδειξη: Συμμετοχή στο εργαστήριο: «Ανθρωπιστικές αξίες – δικαιώματα – ορατότητα», αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 17:00, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.


Περιεχόμενο εργαστηρίου:
Στη συζήτηση με τις συμμετέχουσες/ντες του εργαστηρίου θα καταγραφούν οι όροι που αναφέρονται στον τίτλο του εργαστηρίου.
Στη συνέχεια θα καταγραφούν οι πιο πρόσφατες ομάδες ατόμων που αναδύονται κινηματικά ή ατομικά. Θα συζητηθεί τι ακριβώς οραματίζονται και ποιο είναι το αντίτιμο που εκτιμούν ότι θα συνεπάγεται η υλοποίηση των οραμάτων τους (σε επίπεδο συντονισμού - συνεργασιών μεταξύ τους, επιτελεστικότητας των ενεργειών τους, κοινωνικών αντιδράσεων) και τελικά η επιτυχία τους.
Τέλος, θα συζητηθούν δομές και θεσμοί που θα βοηθούσαν το όραμά τους.

Συντονισμός εργαστηρίου:
Νίκος Χατζητρύφων, πρόεδρος Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο &
Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Ενδεικτική – προτεινόμενη βιβλιογραφία:
Η προτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1994 για θέματα ομοφυλοφιλίας (εισήγηση: Claudia Roth), http://aei.pitt.edu/49350/1/A10612.pdf. 
Η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, 2000.
Jeffrey Weeks: Ζητήματα ταυτότητας. Στο: Επιμ. Κ. Γιαννακόπουλος, «Σεξουαλικότητα. Θεωριες και πολιτικές της ανθρωπολογίας». Εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2006, σελ. 139-168.
Pierre Bourdieu:  Η ανδρική κυριαρχία. Εκδ. Πατάκη, Αθήνα, 2007. (ειδικότερα: Παράρτημα: Κάποια ζητήματα σχετικά με το γκέι και λεσβιακό κίνημα», σελ. 109-119).

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου