Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ιστορική απόφαση στη Μποτσουάνα – Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκεΙστορική είναι η απόφαση της Μποτσουάνα καθώς αποφασίστηκε σήμερα να αποποινικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μποτσουάνα αποφάνθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας σε μια απόφαση ορόσημο για τους ακτιβιστές, αλλά κυρίως για την LGBTI κοινότητα. «Οι μειονότητες δεν θα πρέπει να αποκλείονται και να εξοστρακίζονται», τόνισε στην απόφασή του ο δικαστής, εκτιμώντας ότι «η ποινικοποίηση διαιωνίζει τον στιγματισμό».

Το δικαστήριο απέσυρε τους νόμους που επέβαλλαν έως και επτά χρόνια φυλάκισης για σχέσεις ομοφυλοφίλων, δηλώνοντας ότι είναι αντισυνταγματικοί. Η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση της Κένυας εναντίων εκστρατειών που επιδιώκουν να ακυρώσουν τους νόμους για το ομοφυλοφιλικό σεξ.

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βλάπτεται όταν οι μειονοτικές ομάδες περιθωριοποιούνται», είπε ο δικαστής Michael Elburu ανακοινώνοντας την απόφαση η οποία ήταν ομόφωνη. «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι fashion statement. Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας κάποιου», πρόσθεσε ο δικαστής.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου