Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας


Η καταστροφή που συντελέστηκε στη Θεσσαλία, από τις πλημμύρες και ο ανθρώπινος πόνος που αυτές προκάλεσαν, δεν μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορη την κοινότητα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Προσπαθώντας, με τις λιγοστές μας δυνάμεις να συνδράμουμε στην υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν, οργανώσαμε τις εξής δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας:

·       Προμηθεύσαμε, τις πρώτες ημέρες της καταστροφής, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κοζάνης, με λαστιχένιες μπότες, τις οποίες μετέφεραν στην πληγείσα περιοχή.

·       Συνδράμαμε στην ανθρωπιστική αποστολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έφτασε στο Δήμο Παλαμά, στέλνοντας ρούχα, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα.

·   Οργανώσαμε μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία περιλάμβανε, ρούχα (τακτοποιημένα ανά φύλο και ηλικία), κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, καθαριστικά, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία αποστείλαμε στα χωριά Πεδινό του Δήμου Παλαμά και Μάραθο του Δήμου Αργιθέας, Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιήθηκε χωρίς ξεχωριστό κάλεσμα, χωρίς να επιβαρύνουμε, τον ήδη επιβαρυμμένο οικονομικά, κάτοικο της περιοχής μας (ωθώντας τον να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης), αλλά αξιοποιώντας μόνο τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με την τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και στέλνοντας στις πληγείσες περιοχές, μέρος από τα είδη πρώτης ανάγκης που μας εμπιστεύεστε και μας φέρνετε σε καθημερινή βάση.

Για την προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:

·       Σε όλες και όλους σας που μας φέρνετε είδη πρώτης ανάγκης που δεν σας είναι άλλο χρήσιμα.

·       Στην εταιρία Μεταφορές Πούχιας και στον κ. Πούχια προσωπικά για την αμέριστη, όπως πάντα στήριξη του.

·     Στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κοζάνης, στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την άψογη συνεργασία.

Θυμίζουμε πως ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια, βιβλία κ.α.) που δεν σας είναι άλλο χρήσιμα συγκεντρώνονται κάθε Πέμπτη 14:30 με 18:00, στην οδό Δωδώνης 11.

Γιατί αλληλεγγύη δεν είναι να πετάς τα ρούχα και τα είδη που δεν σου είναι άλλο χρήσιμα σε έναν κάδο σκουπιδιών, όποιο χρώμα κι αν αυτός έχει, αλλά να φροντίζεις να φτάνουν εκεί που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες: 2461049799, email: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας facebook.com/Arsis.Kozanis & instagram.com/arsiskozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου