Εθελοντικές Ομάδες

Εθελοντική Ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Στην ομάδα συμμετέχουν ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και λοιποί κοινωνικοί επιστήμονες.

Στόχος της ομάδας είναι η υποδοχή των αιτημάτων, η λήψη κοινωνικού ιστορικού, η κατάρτιση του σχεδίου δράσης για κάθε άνθρωπο που υποστηρίζουμε και η παρακολούθηση της πορείας τους.
Εθελοντική Ομάδα του Σχολείου Ενηλίκων

Στην ομάδα συμμετέχουν εκπαιδεύτριες/τες ελληνικής γλώσσας, δάσκαλοι, φιλόλογοι, εκπαιδεύτριες/τες αγγλικής γλώσσας και φοιτητές που μπορεί να διαθέτουν μια εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων (χωρίς αυτό να αποτελεί προϋπόθεση).

Στόχος της ομάδας είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας σε ενήλικες μετανάστριες/ες ή και Έλληνες αναλφάβητους. Για όσες/ους επιθυμούν γίνονται προσπάθειες σύνδεσης με την τυπική εκπαίδευση ή με πιστοποιημένους φορείς της δια βίου μάθησης, αλλά και με τις εξετάσεις πιστοποίησης της γλωσσομάθειας.Εθελοντική Ομάδα Κοινωνικού Χώρου Ανταλλαγής και Επανάχρησης

Στην ομάδα συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες που συγκεντρώνουν, τακτοποιούν και διανέμουν τα είδη πρώτης ανάγκης που φτάνουν στο χώρο.

Παράλληλα, οργανώνουν ανθρωπιστικές αποστολές, μετά από καταστροφές ή όπου προκύπτει ανάγκη.
REτ’ άλλοι Εθελοντική Ομάδα Επανάχρησης

Στην ομάδα συμμετέχουν άνθρωποι που τους αρέσει να δημιουργούν πράγματα με τα χέρια τους. Τα μέλη της ομάδας αξιοποιούν τα «σκουπίδια» ρούχων και υφασμάτων που συγκεντρωνόταν στον Κοινωνικό Χώρο Ανταλλαγής και Επανάχρησης, τα οποία δεν μπορούν να δοθούν ή να ανταλλαχθούν με άλλους ανθρώπους, καθώς υποβάθμιζαν την αξιοπρέπεια των ληπτριών/των, δίνοντας τους μια νέα ζωή, και μια δεύτερη ευκαιρία.
Εθελοντική Ομάδα Street Art Neighborhoods (San) Team

Στην ομάδα συμμετέχουν νέοι και νέες της πόλης, που θέλουν μέσω της τέχνης στο δρόμο και τη γειτονιά, να αλλάξουν τη μορφή, να δώσουν ευκαιρίες σε τοπικούς καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να αναδείξουν προβληματικές καταστάσεις της πόλης και γενικά να αναζωπυρώσουν τη ζωή της πόλης
Ομάδα Συλλογικής Κουζίνας

Στην ομάδα συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες που τους αρέσει η διαδικασία του μαγειρέματος και της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η ομάδα της Συλλογικής Κουζίνας είναι ανοιχτή, προγραμματίζει ένα Κυριακάτικο ΑντάμωΜαμ μια φορά το μήνα, συναντιέται για να οργανώσει τις λεπτομέρειες της κάθε κουζίνας και ξεκινά την προετοιμασία του φαγητού από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής
Εθελοντική Ομάδα Μείωσης Σπατάλης Τροφής

Στην ομάδα συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες, οι οποίες/οι αναπτύσσουν δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφής. Τα μέλη της ομάδας συγκεντρώνουν κοντολήξιμα, αλλά και τροφικά προϊόντα, από διάφορες επιχειρήσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και τα διανέμουν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.Εθελοντική ομάδα Ντου Θινκς

Στην ομάδα συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες που το χέρι τους «πιάνει» για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης του χώρου του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Τα μέλη της ομάδας σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αντικείμενα που εξυπηρετούν τη λειτουργία των άλλων ομάδων και του χώρου συνολικά.Εθελοντική Ομάδα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Στην ομάδα συμμετέχουν άνθρωποι ανεξαρτήτως σπουδών ή ειδικεύσεων, οι οποίοι έχουν ανεπτυγμένες επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες.

Στόχος της ομάδας είναι η προβολή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης στην ευρύτερη κοινότητα, η τήρηση του αρχείου δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και βίντεο, η δημιουργία εντύπων και η ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 


 
_____________________________________________________________

Όποια/ος επιθυμεί να συμμετέχει σε κάποια από τις εθελοντικές ομάδες της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και να στηρίξει την προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή να κατεβάσει την παρακάτω φόρμα, να τη συμπληρώσει και να την αποστείλει είτε ηλεκτρονικά, είτε ταχυδρομικά.

Φόρμα Εθελοντικής Συμμετοχής  (για αποθήκευση, αφού την ανοίξετε επιλέξτε Αρχείο -> Λήψη)