Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Recharge your Batteries», που διοργανώνει η ομάδα Street Art in the Neighborhoods, της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, στο πλαίσιο της καμπάνιας Time to Move


Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 17:00, στην πλατεία της Σκρ΄κας, έρχεται το φεστιβάλ «Recharge your Batteries», το οποίο αποτελεί την πρώτη δουλειά της ομάδας Street Art in the Neighborhoods, της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας των δημόσιων και κοινωνικών χώρων στις πόλεις, ως μέρη κοινωνικοποίησης, συμπερίληψης, αλληλεγγύης και δημιουργίας και εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας Time to Move, η οποία αποτελεί μια συλλογή διαδικτυακών και φυσικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από το δίκτυο Eurodesk σε όλη την Ευρώπη, κάθε χρόνο, το μήνα Οκτώβριο.

 

17:00 Εργαστήριο «Κάτι σαν αστικός συμμετοχικός σχεδιασμός»

Εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου: Αμέρισσα Γιαννούλη, σύμβουλος νέων, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα Inter Alia.

Στο διαδραστικό εργαστήριο:

·       θα χρησιμοποιήσουμε τον αστικό συμμετοχικό σχεδιασμό ως εργαλείο και ως διαδικασία αμοιβαίας μάθησης για να καταγράψουμε τις ανάγκες και να κάνουμε προτάσεις για αλλαγές στην πόλη της Κοζάνης, σε σχέση με την τέχνη, την καλλιτεχνική έκφραση και τον πολιτισμό,

·       θα εξερευνήσουμε εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης του δικαιώματος στην πόλη και

·       θα σκεφτούμε κριτικά τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου και τον πολιτικό ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν.

 

19:00 Ανοιχτή συζήτηση «Δημόσιος και κοινωνικός χώρος: δημιουργία, συμπερίληψη, επανοικειοποίηση»

Στην ανοιχτή συζήτηση θα συμμετέχουν άτομα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που θα μιλήσουν για την εμπειρία τους, αλλά και όλες και όλοι εμείς που ίσως να:

·       έχουμε σχέση με τέτοιες πρωτοβουλίες,

·       θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα παρόμοιο εγχείρημα,

·       επιθυμούσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι σημαίνει τελικά δημόσιος χώρος, πώς τον διεκδικούμε και τι συμβαίνει πραγματικά πίσω από τον αστικό μύθο των κοινωνικών χώρων.

Καλεσμένοι στην ανοιχτή συζήτηση είναι:

·       Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, Θεσσαλονίκης.

·       Το Αυτοοργανωμένο Φεστιβάλ «Sourdstock DIY Festival», Κοζάνης.

·       Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Κρουσοβίτης», Αχλαδοχωρίου Σερρών.

·       Ο Θανάσης Παύλου, φοιτητής Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.

 

Παράλληλη δράση «Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελευθερία»

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την «Ελευθερία» και συμμετέχοντες/ουσες φωτογράφους της περιοχής. Συγκεκριμένα και με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι:  

·       Δημήτρης Βαβλιάρας

·       Βασιλική Γιαννοπούλου

·       Πάνος Κεφαλάς

·       Σοφία Κύρινα

·       Ana-Malina Marinescu

·       Μαρία Πλεξίδα

·       Νικόλαος Στάμκος

·       Εμμανουήλ Τσιάγιας

 

21:00 Party με την dj Goldova

Στο τέλος της βραδιάς η dj Goldova θα παίξει electro, electro-pop και synth μουσική.

 

Ελεύθερη Είσοδος

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου