Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία


Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία, με εισηγήτρια την Τζέννυ Ευγενία Γκιουγκή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 19:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6 (στο πλακόστρωτο δρομάκι λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης).

Η Τζέννυ Ευγενία Γκιουγκή είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Οργάνου της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Ευθύμης Καραστάθης.

Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Διατροφική Κυριαρχία, του εργαστηρίου με θέμα: «Περιαστικές Καλλιέργειες» που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Η συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση είναι ελεύθερη!!!

Η Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Community Supported Agriculture – CSA) χαρακτηρίζεται ως «ένας συνεταιρισμός ανάμεσα σε αγρότες και καταναλωτές όπου, στην καλύτερη περίπτωση, οι ευθύνες και οι ανταμοιβές της γεωργίας μοιράζονται σε όλους». Πρόκειται για μία εναλλακτική κοινωνική πρόταση για τον τρόπο παραγωγής και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, κατά την οποία παραγωγοί και καταναλωτές αναπτύσσουν στενή συνεργασία με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Βασικό στοιχείο σε όλες τις μορφές της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας, είναι ο αυξημένος βαθμός συμμετοχής των καταναλωτών στις δραστηριότητες μιας γεωργικής εκμετάλλευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου