Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Έναρξη κινηματογραφικών προβολών

Η κινηματογραφική ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης ξεκινά τις προβολές της νέας χρονιάς.
Η πρώτη θεματική (του μήνα Ιανουαρίου) έχει τίτλο: «Η γειτονιά μας τα Βαλκανια» και θα συμπεριλάβει 2 ταινίες. Συγκεκριμένα:
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 20:30, στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
«Ο πατέρας λείπει σε ταξίδι για δουλειές», σε σκηνοθεσία του Εμίρ Κουστουρίτσα, η οποία προβλήθηκε το 1985 και κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, 20:30, στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
«Πριν την βροχή», σε σκηνοθεσία του Μίλκο Μαντσέφσκι, από την Π.Γ.Δ.Μ., η οποία προβλήθηκε το 1994 και απέσπασε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.
Με τις ταινίες αυτές θα ψυχαγωγηθούμε αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε ίσως λίγο καλυτέρα τους γείτονές μας και να εντοπίσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν, να ανακαλύψουμε πόσα τελικά είναι τα κοινά στον πολύπαθο αυτό γεωγραφικό χώρο που ονομάζεται Βαλκάνια.

Λίγα λόγια για την ταινία «Ο πατέρας λείπει σε ταξίδι για δουλειές»
Η δεύτερη ταινία του Κουστουρίτσα διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ´50 σε μια Γιουγκοσλαβία, η οποία μόλις είχε αποκτήσει την «ανεξαρτησία» της από την σταλινική Σοβιετική Ένωση και όλο το υπόλοιπο ανατολικό μπλοκ.
Την περίοδο αυτή έφτανε κάποιος να πει μια απερίσκεπτη κουβέντα για να σταλεί σε καταναγκαστικά έργα.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τον πατέρα του επτάχρονου Μάλικ.
Η ταινία είναι η ιστορία του πατέρα δοσμένη μέσα από την ματιά και την αφήγηση του μικρού Μάλικ.

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης βρίσκεται στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6, στο πλακόστρωτο λίγο πιο κάτω από την αίθουσα τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό τόπο: http://arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου