Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ρητορική Μίσους: Εκπαιδεύοντας τα παιδιά για να αντιδρούν


Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ρητορική μίσους (hate speech) καλύπτει όλες τις μορφές έκφρασης που διασπείρουν, υποκινούν, προβάλλουν ή δικαιολογούν το ρατσιστικό μίσος ή άλλες μορφές μίσους βασισμένες στην έλλειψη ανεκτικότητας.
Το βιωματικό σεμινάριο επιδιώκει να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και, ευρύτερα, εμψυχωτές/τριες νέων με την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate Speech», αλλά και να προτείνει την εφαρμογή προγραμμάτων ενάντια στη ρητορική μίσους, με βάση το εγχειρίδιο «Σύνδεσμοι» που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας.
Το σεμινάριο διοργανώνεται: Σάββατο 21 Απριλίου, 11:00-14:00, στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Το σεμινάριο απευθύνεται: εκπαιδευτές/τριες του Ελεύθερου Σχολείου και του Σχολείου Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης καθώς και στα Μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου: η Άννα Μπαφίτη: Κοινωνιολόγος-Παιδαγωγός, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Δηλώσεις συμμετοχής: στο infokoz@arsis.gr (αποστολή ονοματεπωνύμου, ειδικότητας, ομάδας συμμετοχής και κινητού τηλεφώνου)  ως Κυριακή 15 Απριλίου. Επειδή, ο αριθμός των εκπαιδευομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο διοργανώνουν: η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
Βεβαιώσεις συμμετοχής: στο τέλος του σεμιναρίου. 
Πληροφορίες: 2461049799

Ελεύθερη είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου