Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκέντρωση σχολικών ειδών


Μπήκε για άλλη μια χρονιά ο Σεπτέμβριος. Μαθητές και μαθήτριες οργανώνονται, ετοιμάζονται ψυχολογικά και με γεμάτες μπαταρίες ξεκινούν με ελπίδα, όνειρα και θετική αύρα για την χρονιά που έρχεται.
Μια χρονιά όμως διαφορετική, με έναν ιό να καραδοκεί πάντα στη γωνία. Μια χρονιά με διαφορετικά δεδομένα. Με μάσκες, αντισηπτικά, «αποστάσεις ασφαλείας» και παγούρια.
Όσο όμως κι αν αλλάξουν τα δεδομένα, η αξία της αλληλοβοήθειας μένει αναλλοίωτη. Όσο μεγάλες κι αν είναι οι αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να κρατάμε ο ένας από τον άλλο, η αλληλεγγύη μας φέρνει πιο κοντά και μας ενώνει.
Και έρχεται εκείνη η μέρα που βλέπεις μια ανακοίνωση, την ώρα που διαβάζεις τις ειδήσεις στο διαδίκτυο. Ένα κάλεσμα μιας τοπικής, εθελοντικής ομάδας για σχολικά είδη, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά, για τη νέα σχολική χρονιά. Γιατί, λέει, όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και κανένα δεν πρέπει να νιώθει πως μειονεκτεί.
Και τότε είναι η ώρα να δράσεις, στο μέτρο που μπορείς, να διεκδικήσεις και να αγωνιστείς και εσύ με τη σειρά σου για μια καλύτερη, δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση, αλλά και να θυμηθείς πως όταν χαρίζεις ένα αντικείμενο, που δεν το χρειάζεσαι πλέον, του ξαναδίνεις ζωή. Του δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία να αγαπηθεί, να γίνει χρήσιμο, αντί να μένει θαμμένο και ξεχασμένο σε κάποιο από τα ντουλάπια που σπάνια ανοίγεις.
Στηρίξτε την προσπάθεια της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης που για 12η χρονιά συγκεντρώνει σχολικά είδη για όσα παιδιά τα χρειάζονται.
Αν έχεις κι εσύ σχολικά είδη όπως τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, πινέλα, στυλό, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής κ.α., μην τα αφήνεις να «σαπίζουν» σε ντουλάπια και συρτάρια ή αν έστω μπορείς να αγοράσεις κάτι, έστω και μικρό, να είσαι σίγουρος πως θα φτάσει εκεί που πρέπει.

Χώρος συγκέντρωσης:
Αγίου Χριστοφόρου 6 (στο πλακόστρωτο δρομάκι που κατηφορίζει από την Αίθουσα Τέχνης προς τα Αλώνια), Δευτέρα με Παρασκευή, 18:00-20:00.
Τρόποι επικοινωνίας:
2461049799,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου