Τρίτη 26 Απριλίου 2022

O οργανισμός νεολαίας “GO Alive” συνεχίζει τις δράσεις του κι αυτή την εβδομάδα


Eκδήλωση Τετάρτη 27/4 :
Στον νέο χώρο νεολαίας Κοζάνης “Youth Lab”, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων κι ένα training course, στο οποίο συμμετέχει ο οργανισμός νεολαίας “GO Alive”.
-Το πρόγραμμα EU “All the shades of me” του Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία στις 1-10.04.22. Στην ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 6 νέοι της χώρας μας, με θέμα τον σκεπτικισμό των νέων, την αδιαφορία και τη μη συμμετοχή τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Στόχος του προγράμματος ήταν μέσα από τις αξίες και τις απόψεις των νέων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν το μέλλον της, δημιουργώντας μια ατζέντα με από τις συμμετέχουσες χώρες σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ.
-Το πρόγραμμα “Human Rights of Youth” του Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία στις 11-17.04.22. Στο training course συμμετείχαν 6 νέοι της χώρας μας, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις Νότιες χώρες της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενασχόληση των νέων με την τοπική κοινωνία αλλά και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων στις Νότιες χώρες της Ευρώπης μέσω των Συστημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλειας.
Οι νέοι της ομάδας που συμμετείχαν και εκπροσώπησαν τον οργανισμό μας, θα παρουσιάσουν στην τοπική κοινότητα τις δράσεις του προγράμματος και τις καλές πρακτικές που έλαβαν κατά τη διάρκειά του, τις οποίες θα μοιραστούν μαζί μας.
– Η συνάντηση θα είναι διαδραστική και θα περιέχει τουλάχιστον δύο δραστηριότητες.
Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής για να εξασφαλίσετε μία θέση στην εκδήλωση αλλά και τη συμμετοχή σου σε μία από τις επόμενες ανταλλαγές νέων:
https://forms.gle/7PCsmvrp9qKdmUw38
Πότε: Τετάρτη 27/4, ώρα 17:00
Πού: Σ. Μπλιούρα 2, ημιώροφος (απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο)
Εκδήλωση Σάββατο 30.04:
 
Θα πραγματοποιηθεί μία φυσική συνάντηση της οργάνωσης νέων “GO Alive”, στο πλαίσιο του project «Ενσυνείδητος Επαγγελματικός Προσανατολισμός», το Σάββατο στις 30 Απριλίου 2022 και ώρα 11.30- 14.30, στο νέο μας χώρο.
Αυτή αφορά:
– Την καταγραφή των δυσκολιών στον εργασιακό χώρο
– την εκμάθηση της τεχνικής αντιμετώπισης “6 thinking hats”
Τα 6 καπέλα της σκέψης είναι μια καλή τεχνική, όταν θέλουμε να προσδιορίσουμε τις
επιπτώσεις κάποιας απόφασης, φωτίζοντάς την από πολλές οπτικές γωνίες . Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτήν την τεχνική δεν έχεις να χάσεις τίποτα παρά να συμμετέχεις το Σάββατο 30.04.22 στην παρέα μας.
Οι δραστηριότητες του σχεδίου αφορούν κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, νέους από την περιοχή της Κοζάνης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Για να συμμετέχετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfdCfFz6a0…/viewform

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου