Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Έκθεση φωτογραφίας και ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Βαβλιάρα και live με τον Θοδωρή Χατζηνικολάου, στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:00, η αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης γεμίζει με φωτογραφίες, συζητήσεις και μουσικές.

Φιλοξενούμε τον Δημήτρη Βαβλιάρα, επίσημο φωτογράφο της Fuji, με διεθνή βραβεία, ο οποίος θα παρουσιάσει:

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: «Ασπρόμαυρες Διηγήσεις»

Ανοιχτή συζήτηση, με τίτλο: «Φωτογραφία, το κήρυγμα της ψυχής προς τα μάτια»

 

Ακολουθεί live με τον Θοδωρή Χατζηνικολάου, με ελληνική έντεχνη και ροκ μουσική.

 

Λίγα λόγια για την έκθεση φωτογραφίας «Ασπρόμαυρες Διηγήσεις»

Η φωτογραφία είναι η πραγματικότητα του φωτογράφου. Αυτή που ο ίδιος έχει δει, έχει επεξεργαστεί μέσα του κι έχει επιλέξει να αποτυπώσει και να αναδείξει μέσα από το φακό του. Μια στιγμή μόνο της όποιας ιστορίας, μια πτυχή μόνο του χαρακτήρα ενός προσώπου. Μια στιγμιαία εικόνα, εφήμερη, που μερικές φορές διεκδικεί επάξια, την αιωνιότητα και την καταξίωση, αναδεικνύοντας γενικότερα χαρακτηριστικά, ιδεολογικές αντιλήψεις και στάσεις ζωής ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων.

Δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες εκείνες, τις έκθεσης, που εμπεριέχουν τα συστατικά εκείνα που τις μετατρέπουν σε σύμβολα.

Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρα πορτραίτα ανθρώπων, μεμονωμένες φωτογραφικές ιστορίες. Οι φωτογραφιζόμενοι/ες θαρρείς πως μάχονται μαζί με τον φωτογράφο για την αλήθεια και την ανθρωπιά, έχοντας κατακτήσει ήδη το πραγματικό νόημα της ζωής. Δε νοιάζονται για την προβολή, δεν διστάζουν να τσαλακωθούν επιζητώντας την αληθινή ομορφιά πίσω από την εικόνα, και η επιτυχία μοιάζει να τους βρίσκει χωρίς να την κυνηγούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου