Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Εθελοντισμός στο δάσος του Burk (Γερμανία)

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG 04
Όνομα Workcamp: Burk
Τοποθεσία Workcamp: Burk (Bavaria)
Κοντινά αεροδρόμια: Nuremberg, Frankfurt, Munich
Είδος Εργασίας: RENO/CONS/FEST (Renovation, Construction, Festival)
Ημερομηνία έναρξης: 20.04.2014
Ημερομηνία λήξης: 10.05.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών: 12  (2 ελεύθερες θέσεις για εθελοντές από Ελλάδα)
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ (καλύπτονται από το πρόγραμμα). Δεν καλύπτεται κόστος ταξιδιού.

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: outgoing@citizensinaction.gr & https://www.facebook.com/CitizensInAction/app_127087913984159

Γενική Περιγραφή: Για δεύτερη φορά η μικρή κοινότητα του Burk διοργανώνει ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα! Το περσινό workcamp ήταν μια μεγάλη επιτυχία και έτσι η κοινότητα είναι στην ευχάριστη θέση να επαναλάβει τη διεθνή αυτή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του camp, στις 26 & 27 Απριλίου λαμβάνει χώρα στην κοινότητα ένα event διεθνούς πεζοπορίας, αρκετά δημοφιλές στην περιοχή

Περιγραφή εθελοντικής εργασίας: Η ομάδα των εθελοντών/ντριών θα φροντίσει για τις εργασίες συντήρησης της περιοχής γύρω από το τοπικό  νεκροταφείο. Η κοινότητα έχει ένα μεγάλο δάσος και μια παιδική χαρά, η οποία ήταν εντελώς ανανεωμένη από την περυσινή κατασκήνωση εργασίας. Φέτος θα θα δημιουργηθούν και εγκατασταθούν κάποιες extra εγκαταστάσεις παιχνιδιών της παιδικής χαράς. Επίσης η ομάδα θα βοηθήσει στην οργάνωση του διεθνούς διήμερου πεζοπορίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 2000 πεζοπόροι.
Διαμονή και διατροφή: Οι εθελοντές/ντριες θα διαμένουν σε ένα κτήριο της κοινότητας και χρειάζεται να έχουν μαζί τους sleeping mat και sleeping bag. Επίσης θα δίνονται καθημερινά υλικά στους εθελοντές για να μαγειρεύουν σε βάρδιες για όλη την ομάδα. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές του ικανότητες αλλά και με παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα τους. Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα.

Περιγραφή περιοχής και ελεύθερου χρόνου: Το Burk είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριό στη Βαυαρία με 1100 κατοίκους. Περιβάλλεται από πανέμορφη φύση με δάση και λόφους. Είναι ιδανικό για περιπάτους ή πεζοπορία.

αναδημοσίευση από: http://www.citizensinaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου